Ελλάδα

Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Επιτρέπεται ξανά το κολύμπι

Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Επιτρέπεται ξανά το κολύμπι Φωτογραφία: Alexandros Alamaniotis / SOOC
Κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας τα νερά έδειξαν οι εργαστηριακές αναλύσεις.

Σε άρση της απαγόρευσης που δεν επέτρεπε στους κατοίκους να κολυμπούν σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, μετά το πρόβλημα με τους τόνους από τα νεκρά ψάρια της λίμνης Κάρλας, προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο λιμεναρχείο «επιτρέπεται πλέον να κολυμπά ο κόσμος σε όλες τις ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για πιθανή μόλυνση των νερών της θάλασσας».

Η απόφαση του λιμεναρχείου ελήφθη μετά από ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας χωρίς επιβαρύνσεις μετά τα τελευταία γεγονότα με τα νεκρά ψάρια.

Την ίδια ώρα δόθηκε εντολή στον Δήμο Βόλου και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να αφαιρέσουν και να απομακρύνουν τις πινακίδες με τις σημάνσεις που απαγόρευαν το κολύμπι στις συγκεκριμένες ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών.