Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρέθυμνο - Καλλιέργειες και ελαιώνες έγιναν στάχτη

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Ρέθυμνο - Καλλιέργειες και ελαιώνες έγιναν στάχτη Φωτογραφία: cretapost
Η φωτιά έχει κάψει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ελαιώνες.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στο Νότιο Ρέθυμνο σε Αμάρι και Άγιο Βασίλειο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μεγάλη μάχη καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας με τις εστίες και με τις συνεχείς, λόγω του ανέμου, αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις για την ολική κατάσβεση και την καθοδήγηση των επίγειων δυνάμεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο, με την πυροσβεστική να έχει ενισχυθεί από χθες το βράδυ με 32 δασοκομμάντος που ήρθαν αεροπορικώς από την Αθήνα.

Η φωτιά έχει κάψει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες και ελαιώνες.

Σύμφωνα με το cretapost, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, οι φλόγες έφτασαν χθες το βράδυ στις αυλές των σπιτιών, αλλά χάρη στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σώθηκαν τα σπίτια με μόνο κάποιους βοηθητικούς χώρους να υφίστανται ζημιές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος, ενώ όλο το βράδυ οι δασοκομάντος από την Αθήνα, οι επίγειες δυνάμεις 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα, 3 Ε/Π και οι εθελοντές δεν έπαψαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.