Auto - Moto

Στα άκρα η κόντρα της Audi με εργαζομένους της στις Βρυξέλλες υπό τον φόβο λουκέτου - «Έκλεψαν 200 κλειδιά»

Στα άκρα η κόντρα της Audi με εργαζομένους της στις Βρυξέλλες υπό τον φόβο λουκέτου - «Έκλεψαν 200 κλειδιά» Φωτογραφία: EPA/OLIVIER HOSLET
Μέλη του προσωπικού πήραν κλειδιά που ανήκαν τόσο σε έτοιμα όσο και σε ημιτελή οχήματα, καθώς απαιτούν μια σαφή θέση της εταιρείας σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου στις Βρυξέλλες.

Στα άκρα φθάνει η διαμάχη της Audi με τους εργαζόμενους της στις Βρυξέλλες, απειλώντας ακόμη και με αγωγές εναντίον τους, «αν δεν επιστραφούν τα κλεμμένα κλειδιά», στη σκιά των φημών για κλείσιμο του εργοστασίου στην περιοχή.

Ελαστικά πυρπολήθηκαν το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας.

29142223 75f50

Η αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε επιστολή στα συνδικάτα, απειλώντας με νομικές ενέργειες για την «κατάσχεση περίπου 200 κλειδιών αυτοκινήτων».

Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, μέλη του προσωπικού πήραν κλειδιά που ανήκαν τόσο σε έτοιμα όσο και σε ημιτελή οχήματα, καθώς απαιτούσαν μια σαφή θέση της εταιρείας σχετικά με το μέλλον του εργοστασίου στις Βρυξέλλες.

Η Audi διέταξε την άμεση επιστροφή τους, προειδοποιώντας ότι μπορεί να εντοπίσει τα άτομα που ευθύνονται μέσω των καμερών ασφαλείας.

Η Audi προειδοποίησε τον Ιούλιο ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών μπορεί να απολυθούν λόγω της αδύναμης ζήτησης για το ηλεκτρικό SUV Q8 e-tron.

29142220 ddbc3

Η μητρική εταιρεία τής Audi, Volkswagen, με ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα έριξε λάδι στη φωτιά, καθώς επιβεβαίωσε ότι κανένα νέο μοντέλο δεν θα ανατεθεί στο εργοστάσιο των Βρυξελλών.

Ορισμένα συνδικάτα πιστεύουν ;ότι η δήλωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος του εργοστασίου, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2025.

Η ανακοίνωση της Volkswagen είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο κύμα απεργιών.

Με πληροφορίες από Euronews.com