Ελλάδα

Πού είναι τώρα η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική - Όλα τα 112

Πού είναι τώρα η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική - Όλα τα 112
Ανεξέλεγκτο μαίνεται το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική και ξεπερνάει τα 30 χλμ. Πού είναι τώρα η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική - Όλα τα 112.

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το τεράστιο πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική και ξεπερνάει τα 30 χλμ. Η φωτιά έχει κανει στάχτη δάση και περιουσίες και έχει μπει ήδη στο Πεντελικό Όρος σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο οικισμός Ανατολή στη Νέα Μάκρη. Με μήνυμα από το 112 οι πολίτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν, ενώ όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες, οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των περιοχών: Μελίσσια, Πολιτεία, Νέα Ερυθραία και Ανθούσα. Καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

  • Μήνυμα του 112 για τον οικισμό Ανατολή: Απομακρυνθείτε προς Νέα Μάκρη (06:20)
  • Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων στην Ανθούσα (05:45)
  • Εκκενώνονται οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας (05:40)
  • Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας (05:13)
  • Εκκένωση σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη – Ήχησε το 112 στις 05:10
  • Προειδοποίηση από το 112 για ετοιμότητα σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία (04:52)