Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Ξεκινά η λεπτομερής αποτίμηση των καμένων εκτάσεων

Φωτιά στην Αττική: Ξεκινά η λεπτομερής αποτίμηση των καμένων εκτάσεων Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από την ομάδα Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Την πρώτη αποτίμηση των καμένων εκτάσεων από την φωτιά στην Ανατολική Αττική έχει ξεκινήσει η Ομάδα Άμεσης Χαρτογράφησης της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ).

Σε ανάρτησή της η ομάδα, παραθέτει εικόνες από την καταστροφική φωτιά ου μαίνεται στην ΒΑ Αττική. Η φωτιά έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις 12 οικισμών ενώ μαίνεται ανεξέλεγκτη. Τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ήδη Ιταλία, Γαλλία και Τσεχία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια ενώ αναμένεται και η οριστικοποίηση της απόφασης για αποστολή βοήθειας από Ισπανία και Τουρκία.

«Πυρκαγιά στην βορειανατολική Αττική. Στις παρακάτω δορυφορικές εικόνες Sentinel-2 από τις 12/08/2024 και 12:05 τοπική ώρα, φαίνεται η ενεργή πυρκαγιά και ο καπνός στη βορειανατολική Αττική. Η Ομάδα Άμεσης Χαρτογράφησης της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ) έχει ήδη ξεκινήσει τη λεπτομερή αποτίμηση των καμένων εκτάσεων. **Η πρώτη εικόνα αποτελεί ψευδέχρωμο σύνθετο SWIR, ενώ η δεύτερη προέρχεται από τη σύνθεση των καναλιών 12-8-4 και η τρίτη είναι σύνθετο RGB».

{https://www.facebook.com/BeyondNOA/posts/pfbid02E5sTKavbpDmEFj8ZYYsFnKJB3dSBK1oR2vqLEfkqzUvoonmnqoPZfR4jFKetNSvTl}

NETWORK