Πολιτική

Χάρης Δούκας: Ο χώρος δεν έχει ανάγκη από στρατηγούς

Χάρης Δούκας: Ο χώρος δεν έχει ανάγκη από στρατηγούς Φωτογραφία: IMAGE ONLINE
Πρέπει το ΠΑΣΟΚ «να μην είναι κλειστό, φοβικό και παρέα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη μια συνθήκη ανατροπής, τόνισε ο Χάρης Δούκας, υπογραμμίζοντας ότι ο χώρος δεν έχει ανάγκη από στρατηγούς.

Η υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 20.762 υπογραφές μελών και φίλων του κόμματος, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Προφανώς απευθύνομαι σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, που θέλουν αξιακά να έρθουν μαζί μας, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή στις μεγάλες μάχες και όχι στρατηγοί. Ο χώρος μας δεν έχει ανάγκη από στρατηγούς», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Χαρακτήρισε κατώτερο των περιστάσεων τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσε ότι παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Η συνεργασία είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά με συγκεκριμένη κατεύθυνση», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Όταν θα έρθουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, να δούμε ποιοι είναι υποψήφιοι, είναι πολύς ο δρόμος», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όταν κλήθηκε να διευκρινίσει αν σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα τηλεφωνήσει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση γιατί έπρεπε να αλλάξει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Πρέπει να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο είχαν συνεισφορά όλοι οι πρόεδροι και να ανοίξει ένας νέος κύκλος υπέρβασης. Κάνω την προσπάθεια ως υποψήφιος για να ενώσουμε δυνάμεις και να νικήσουμε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο επόμενος πρόεδρος που θα επιλέξουν οι πολίτες μπορεί να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς αν ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει μόνο για να βοηθήσει στην επιβίωση του κόμματος, απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη μια συνθήκη ανατροπής, που σημαίνει να έχουμε πολύ ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις που θα βασίζονται σε έναν διαφορετικό τρόπο ηγεσίας. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναθυμηθεί το Κ (...) να μην είναι κλειστό, φοβικό και παρέα, αλλά ανοιχτό και συμμετοχικό»

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ήταν παρέα, απάντησε: «Ήταν κλειστό και φοβικό, γι’ αυτό δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε έκρηξη στα ποσοστά μας».