Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Έως αύριο η αποκατάσταση του δικτύου – Ζημιές σε 120 στύλους λόγω της φωτιάς στην Αττική

ΔΕΔΔΗΕ: Έως αύριο η αποκατάσταση του δικτύου – Ζημιές σε 120 στύλους λόγω της φωτιάς στην Αττική Φωτογραφία: INTIME/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Έχει ήδη ξεκινήσει και η επιθεώρηση στο δίκτυο χαμηλής τάσης, με στόχο τον προγραμματισμό ηλεκτροδότησης των πελατών.

Έχουν ξεκινήσει, όπου υπάρχει πρόσβαση, οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, μετά τα πολλαπλά προβλήματα που προκάλεσε η φωτια στην Αττική, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργασίες, αποκατάστασης στο δίκτυο μέσης τάσης που αποτελεί και το βασικό κορμό για την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει και η επιθεώρηση στο δίκτυο χαμηλής τάσης στις ίδιες περιοχές, με στόχο τον προγραμματισμό ηλεκτροδότησης των πελατών.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπέστησαν ζημιές σε τουλάχιστον 120 στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης μέσης τάσης στις περιοχές Βαρνάβα, Αμυγδαλέζας, Λίμνης Μαραθώνα, Ραπεντώσας, Νταού Πεντέλης, Καλέντζι και Γραμματικό, διαπίστωσαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που ολοκλήρωσαν νωρίτερα την επιθεώρηση στις περιοχές αυτές.

Το πρωί λόγω της φωτιάς είχαν τεθεί εκτός 120 υποσταθμοί, που επηρέασαν περίπου 5.000 πελάτες, ενώ αυτή την ώρα και παρά την επέκταση της πυρκαγιάς και προς την περιοχή των Βριλησσίων, επηρεάζονται 75 υποσταθμοί και ένα σύνολο περίπου 3.000 πελατών

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη του δυναμικού αυτού φαινομένου, έχοντας ήδη συνδράμει στην ομαλή λειτουργία κρίσιμων υποδομών, όπως το αντλιοστάσιο του Καπανδριτίου, με την ηλεκτροδότησή του με γεννήτριες και άλλα σημεία στα οποία οι εγκαταστάσεις ήταν λειτουργικές.