Ελλάδα

Πεντέλη, η επόμενη μέρα: Ο απολογισμός της φρίκης - Καμένα παντού, πόνος και δυστυχία

Πεντέλη, η επόμενη μέρα: Ο απολογισμός της φρίκης - Καμένα παντού, πόνος και δυστυχία
Δραματικές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι στον αστικό ιστό της πεντελης, των Βριλησσίων και των Μελισσίων μία ημέρα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση καθώς η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη. Κόποι ετών και περιουσίες που οι κάτοικοι της περιοχής μόχθησαν τόσα χρόνια για να αποκτήσουν καταστράφηκαν μέσα σε μία νύχτα.

Όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του Dnews και όσοι ανεβαίνουν την Πεντέλη αντικρίζουν δεκάδες καμένα σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και εξοπλισμό παραδοθηκααν στις φλόγες. Περισσότερα ειναι τα πλήγματα στα Βριλήσσια, πάνω απο την Αναπαύσεως προς τον Γέρακα, στην κεντρική Αλ. Παναγούλη της Νέας Πεντέλης και πιο ψηλά προς το Παρατηρητήριο.

fotia289_74c89.jpg

fotia285_d4d69.jpg

fotia222_9a965.jpeg

autokinito38_c4e1d.jpeg

Πηγαίνοντας προς την Διώνη, βλέπεις μόνο «μαυρίλα» και καταστροφή. Από χτες το μεσημέρι πολλά σπίτια δεν έχουν νερό και ρεύμα. Και αυτό γιατί, οι κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ είναι ξύλινες με αποτέλεσμα όλες να είναι καμμένες. Από τις καμμένες αυτές κολώνες, οι μισές έχουν πέσει κάτω και οι άλλες μισές έχουν «γύρει» προς τον δρόμο.

fotia444_bca26.jpeg

fotia555_b8353.jpeg

Στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, όπου οι κάτοικοί του είχαν μείνει alert όλη τη νύχτα, η εικόνα είναι ίδια. Καμμένοι κορμοί δέντρων καπνίζουν ακόμα, καμμένες πέτρες και ξύλα στη μέση του δρόμου.

Επίσης σοβαρά πληγματα έχουν δεχθεί τα μικρά άλση. Τα συνέργεια του δήμου, η πυροαβεστικη και οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται από τις πρωτες πρωινες ώρες για την αποκατάσταση των βλαβών.

fotia287_00602.jpg

fotia276_c5416.jpg

fotia666_a3b89.jpeg