Ελλάδα

Οι πρώτες εικόνες του κλειστού της Νέας Πεντέλης μετά την καταστροφή

Οι πρώτες εικόνες του κλειστού της Νέας Πεντέλης μετά την καταστροφή
Στάχτη έγινε το κλειστό γήπεδο της Νέας Πεντέλης εξαιτίας της φωτιάς.

Ένα γήπεδο στολίδι έγινε στάχτη καθώς ήταν απών ο κρατικός μηχανισμός.

Οι φλόγες τύλιξαν πρώτα την ξύλινη οροφή του γηπέδου, δεδομένου πως η περιοχή γύρω από το γήπεδο έχει πυκνή βλάστηση, κατά κύριο λόγο αποτελούμενη από πεύκα.

Η εικόνα του γηπέδου μετά από ένα 24ωρο, τουλάχιστον αποκαρδιωτική, καθώς οι υλικές ζημιές που έχει υποστεί είναι πολύ σοβαρές, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι κάηκε και ένα δημοτικό σχολείο που βρισκόταν στο ίδιο σημείο, καθώς και αρκετά κτίρια στην περιοχή.

gipedo740_bc271.jpg

Ο πρόεδρος της ΑΕ Πεντέλης, Νίκος Χαρτοματσίδης, άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία του σταδίου, δεν μπορούσε να κρύψει την πίκρα του γι’ αυτές τις εικόνες που αντίκρυσαν τα μάτια του.

“Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον αθλητισμό και την ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στα Πεντελιωτοπουλα, καλύτερες συνθήκες άθλησης, αγωνιστήκαμε για μια δεκαετία, στην κυριολεξία σε καθημερινή βάση για την πραγματοποίηση του ονείρου που σε πολλούς φάνταζέ δικαιολογημένα ανέφικτο.

Ξεπεράσαμε μεγάλα εμπόδια αφού , εκτός της χρηματοδότησης έπρεπε να πάρουμε εγκρίσεις κατά παρέκκλιση, συντελεστού δόμησης και υψομέτρου μέχρι τις τελικές δυσκολότερες και πιο χρονοβόρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με τη συμπαράσταση των τότε κοινοταρχών Ηλία Κόλλια και Κώστα Κοσοβίτσα αλλά και πολλών συμπολιτών και φίλων, μπήκαμε στο παλατάκι μας τον Οκτώβριο του 2004.

gipedo756_50d66.jpg

Στα επόμενα χρόνια νέες προσπάθειες για τον σοβαρό εξοπλισμό του. Χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό της Κοινότητας και κατόπιν του Δήμου Ν.Πεντέλης ,κατά κύριο λόγο με έσοδα και δωρεές φίλων του Συλλόγου φθάσαμε να υπερηφανευόμαστε για ένα ,κατά γενική ομολογία, άρτιο αθλητικό χώρο, πραγματικό ?στολίδι ,που ανέθρεψε αθλητικά πολλές γενιές Πεντελιωτών. Αδύνατο να πιστέψουμε αυτό που αντικρύζουμε σήμερα. Θλίψη και απογοήτευση αλλά και αισιοδοξία από την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου συμπολιτών φίλων και χορηγών που μας δίνουν κουράγιο για τη συνέχεια“.

NETWORK