Ελλάδα

Χαλκιδική: Συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση

Χαλκιδική: Συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισσα για τον θάνατο της 8χρονης σε κατασκήνωση Φωτογραφία: UNSPLASH
Το παιδί πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική.

Συνελήφθη μία 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου πνίγηκε η 8χρονη το μεσημέρι της Τρίτης.

Η 19χρονη ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το οχτάχρονο παιδί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday. Η σύλληψη της ομαδάρχισσας έγινε μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων. Η αστυνομία επικεντρώθηκε σε τρία πρόσωπα: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Αύριο, Τετάρτη, η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες η 8χρονη βρέθηκε στην πισίνα.

Χαλκιδική: Στην καταμέτρηση διαπίστωσαν ότι έλειπε η 8χρονη

Η 8χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και το κορίτσι διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου στις 19:00 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά την πισίνα, τα παιδιά πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπιτάκια της κατασκήνωσης, για την καταμέτρηση πριν από τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά την καταμέτρηση, η ομαδάρχισσα διαπίστωσε ότι έλειπε η 8χρονη και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης άρχισαν να το ψάχνουν. Τελικά, το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.

NETWORK