Ελλάδα

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 8χρονης σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 8χρονης σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής Φωτογραφία: Albrecht Fietz από το Pixabay
Από πνιγμό φέρεται να έχασε τη ζωή του το οκτάχρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή στο 8χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με το thesstoday, τα ευρήματα «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας το βασικό σενάριο των Αρχών.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας - που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα - συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε στις 15:30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

NETWORK