Ελλάδα

Η Βούλτεψη... πυρομετεωρολόγος: «Ήταν micromega η φωτιά» - «Σκίστε τα πτυχία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Βούλτεψη... πυρομετεωρολόγος: «Ήταν micromega η φωτιά» - «Σκίστε τα πτυχία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το ρόλο πυρομετεωρολόγου πήρε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι η φωτιά που έκαψε την Αττική ήταν «micro-mega» πυρκαγιά.

«Η ανομβρία έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες για τις μέγα πυρκαγιές, την προηγούμενη εβδομάδα καιγόταν όλη η κεντρική Ισπανία, οι φωτιές μπήκαν μες το Τολέδο. Αυτές οι μέγα πυρκαγιές έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, γιατί τροφοδοτούνται από το πολύ ξηραμένο έδαφος, δημιουργούν γλώσσες σβήνουν οι πυροσβέστες την αρχή και μέχρι να πάνε στην ουρά επιστρέφουν γιατί ανάβει ξανά η αρχή…» ανέφερε.

«Εχθές ανακοινώθηκε ότι είχε λέει ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην Ανταρκτική. Στο πιο ψυχρό μέρος του κόσμου. Είναι πυρκαγιές από την Κίνα ως τον Καναδά. Απ’ τον Καναδά περνάνε οι φωτιές τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε, με δημοσιογράφο να της επισημαίνει ότι εδώ μιλάμε για τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και ότι πρόκειται για πόλεις με την ίδια να απαντά «Ναι, και το Τολέδο έχει πόλη».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ την διέκοψε λέγοντας ότι «έχουμε βγάλει πυρομετεωρολόγους εδώ και δυο μέρες που μας λένε ότι δεν πρόκειται για Mega πυρκαγιά» με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να επιμένει λέγοντας: «Αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός την λέει mega και εγώ την λέω micromega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ την θεωρώ mega πάντως, με βάση τα δεδομένα…».

{https://x.com/JeronymoBoss2/status/1823624996981203050}

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Σκίστε τα πτυχία και πετάξτε τις εγκυκλοπαίδειες. Έχουμε υφυπουργό Μετανάστευσης που έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα», σχολιαζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κ. Σοφία Βούλτεψη πρόσφατα διέπρεψε ως "ταξιδιωτικός πράκτορας", δηλώνοντας ότι όσοι ζορίζονται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορούν να πάνε στο χωριό τους για διακοπές, αντί σε κάποιο νησί», αναφέρει και συνεχίζει: «Τώρα διαπρέπει ως ειδική για τις πυρκαγιές. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την πυρκαγιά στην Αττική μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για "μεγαπυρκαγιά" από αυτές που "έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, δηλαδή έχουν μια συμπεριφορά περίεργη". Κι όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι πυρομετεωρολόγοι που εμφανίστηκαν στην εκπομπή δεν την θεώρησαν μεγαπυρκαγιά, η κ. Βούλτεψη δεν δίστασε να πει ότι "εγώ τη θεωρώ μέγα πάντως"».

«Έτσι εξηγείται γιατί "διαπρέπει" το επιτελικό κράτος - ανέκδοτο, του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει με υστερόγραφο: «Αν πάντως η πρόθεση της ΝΔ είναι να εκνευρίσει περισσότερο τους πολίτες, η επιλογή της κ. Βούλτεψη είναι ιδανική...».

Κασσελάκης: Θα ήταν αυτονόητο η αποπομπή τους, αλλά…

«Ο ένας υφυπουργός κάνει κλάμπινγκ την ώρα της πυρκαγιάς. Η άλλη υφυπουργός σκαρφίζεται mega και micro-mega πυρκαγιές για να κοροϊδέψει τον κόσμο», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, αναφερόμενος τόσο στον Βασίλη Οικονόμου, όσο και στην Σοφία Βούλτεψη, για την οποία παρέθεσε και ειδικό βίντεο.

Και τονίζει χαρακτηριστικά πως «θα ήταν αυτονόητη η αποπομπή τους – στο όνομα κάθε πολίτη που ζητάει στοιχειώδη αξιοπρέπεια – αλλά εδώ ο Πρωθυπουργός δεν αποπέμπει τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια, θα αποπέμψει αυτούς;».

{https://x.com/skasselakis/status/1823665688713535667}

NETWORK