Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινα» 34 σπίτια έως τώρα, 44 προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινα» 34 σπίτια έως τώρα, 44 προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα αποτελέσματα των αυτοψιών που έχουν γίνει για τις καταστροφές από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική.

Κατεδαφιστέα έχουν χαρακτηριστεί ήδη 34 σπίτια, στις αυτοψίες που πραγματοποιούνται για τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, ενώ πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές.

Τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν κάνει έως τώρα 130 αυτοψίες σε κτίρια.

Πρόκειται για 112 κατοικίες, 13 αποθήκες, δύο δημόσια κτίρια και τρεις επαγγελματικούς χώρους στους δήμους Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού.

Τα 34 από τα σπίτια στα οποία έγινε αυτοψία χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα προς χρήση και κατεδαφιστέα («κόκκινα»). Επίσης, 44 κατοικίες χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες προς χρήση και απαιτούνται επισκευαστικές εργασίες.

Ζημιές και σε επιχειρήσεις από τη φωτιά

Παράλληλα, κλιμάκια των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν αυτοψίες σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη φωτιά, προκειμένου να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Στην ανατολική Αττική έγινε αυτοψία σε 10 επιχειρήσεις- οχτώ θερμοκήπια, ένα φυτώριο και μία κτηνοτροφική μονάδα- που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά. Αυτές οι επιχειρήσεις θα λάβουν πρώτη (προσωρινή) αποζημίωση από 2.000 έως 4.000 ευρώ.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών έγινε αυτοψία σε 19 επιχειρήσεις. Οι εννιά από αυτές θα λάβουν πρώτη αποζημίωση από 2.000 έως 4.000 ευρώ. Οι επτά από τις επιχειρήσεις ήταν κλειστές ή δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης, οπότε θα επανελεγχθούν την Παρασκευή (16/8), ενώ για τη μία από αυτές ελέγχεται η άδεια λειτουργίας.