Ελλάδα

Οργή εποχικών πυροσβεστών για Κικίλια: «Ή λέτε ψέματα ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται»

Οργή εποχικών πυροσβεστών για Κικίλια: «Ή λέτε ψέματα ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται»
Το ξέσπασμα των εποχικών πυροσβεστών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις Βασίλη Κικίλια που δεν σταματά - σε κάθε εμφάνισή του - να αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης στην προβληματική διαχείριση της φωτιάς στη ΒΑ Αττική.

Την οργισμένη απάντηση των εποχικών πυροσβεστών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων διέψευσε τις καταγγελίες πως πολλοί από αυτούς έμειναν χωρίς τροφή και νερό ενώ είχαν κληθεί να παλεύουν με τις φλόγες επί 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι πυροσβέστες δεν παραμένουν συνεχόμενα στα μέτωπα των πυρκαγιών και αλλάζουν βάρδιες.

«Παρακαλώ πολύ να είμαστε ακριβείς για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Αλλάζουν σε βάρδιες, συνεχόμενα [...] Δεν θα επιτρέψω να αμφισβητηθεί το αξιόμαχο του πυροσβεστικού σώματος, η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες» - τόνισε μεταξύ άλλων.

 «Κύριε Υπουργέ ή λέτε συνειδητά ψέματα ή δεν ξέρετε πραγματικά τι σας γίνεται», απαντούν οι εποχικοί πυρσοβέστες, ενώ προσθέτουν πως φέτος, μάλιστα, με τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ακόμα και 48 ώρες συνεχόμενα. 

Αναλυτικά η ανάρτηση

Κύριε Υπουργέ ή λέτε συνειδητά ψέματα ή δεν ξέρετε πραγματικά τι σας γίνεται. Ούτε το πώς εργάζονται οι Πυροσβέστες.

Οι Πυροσβέστες λοιπόν εργάζονται 24 ώρες το ελάχιστο. Φέτος μάλιστα με το Νέο Δόγμα σας εργάζονται ακόμα και 48 ώρες (επιφυλακή - πρόσθετο - 24ωρη Υπηρεσία).

Επίσης ένα όχημα που ξεκινάει από Θεσσαλονίκη για παράδειγμα χρειάζεται γύρω στις 8 ώρες για να φτάσει, 24 ώρες να ενεργήσει και άλλες 8 ώρες να γυρίσει το προσωπικό πίσω. Απλά μαθηματικά είναι Κύριε Υπουργέ.

Όμως ακόμα και έτσι να είναι, ένας Πυροσβέστης που ανέλαβε υπηρεσία στις 07:30 το πρωί δεν χρειάζεται να πιει νερό μέσα στη διάρκεια της ημέρας;

Κύριε Υπουργέ ψεύδεστε συνειδητά. Βγείτε και πείτε κάναμε λάθος, πιο τίμιο είναι απ' το να μας κοροϊδεύετε.

{https://www.facebook.com/epoxikoipirosvestes/videos/498603332763666}

NETWORK