Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική - Ολοκληρώνονται οι αυτοψίες, 104 «κόκκινα» σπίτια μέχρι τώρα

Φωτιά στην Αττική - Ολοκληρώνονται οι αυτοψίες, 104 «κόκκινα» σπίτια μέχρι τώρα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 30 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική.

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, μετά την καταστροφική φωτιά στην Αττική.

Συνολικά, μέχρι τώρα, στους παραπάνω οκτώ δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 184 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 158 σε κατοικίες, 21 σε αποθήκες, 2 σε δημόσια κτίρια και 3 σε επαγγελματικούς χώρους. Όπως προέκυψε από τις αυτοψίες 104 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 40 και 64 αντίστοιχα.

Επίσης, 54 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση («πράσινα») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην Αττική ενώ όσον αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που είναι, επίσης, στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 30 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Οι αυτοψίες σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι αυτοψίες ξεκίνησαν από την Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024, σε κτιριακές υποδομές σε περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024.

NETWORK