Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες στην Πεντέλη - «Για να βοηθήσουμε ήρθαμε»

Βίντεο ντοκουμέντο από πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες στην Πεντέλη - «Για να βοηθήσουμε ήρθαμε»
Ο ιδιοκτήτης είδε από την κάμερα ασφαλείας τον διαρρήκτη να κλέβει πράγματα από την αυλή του.

Ομάδες Ρομά κυκλοφορούν γύρω από τα σπίτια που κάηκαν στην Αττική και επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο, με βίντεο ντοκουμέντο να έρχεται στο φως.

Αστυνομικοί κατάφεραν από το βίντεο να ταυτοποιήσουν τους δράστες ενώ συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν 46χρονο που φόρτωνε στο φορτηγάκι του αντικείμενα που είχε κλέψει.  Στο βίντεο καταγράφεται ένας Ρομά να πηδά μέσα στην περιφραγμένη αυλή σε περιοχή που έχει πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο ιδιοκτήτης είδε από την κάμερα ασφαλείας τον διαρρήκτη να κλέβει πράγματα. Αμέσως ζήτησε τη βοήθεια της Αστυνομίας. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Επίσης, σύμφωνα με το STAR, τη μέρα της πύρινης κόλασης, τέσσερις Ρομά έφτασαν με ταξί στα βόρεια προάστια και ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στα σπίτια. Αστυνομικοί τους εντόπισαν και αμέσως προχώρησαν σε προσαγωγή. Όταν τους ρώτησαν γιατί πήγαν με ταξί στο σημείο της φωτιάς, πήραν την απάντηση: «Να, για να βοηθήσουμε ήρθαμε. Όχι για να κλέψουμε κύριε αστυνόμε».

Τέσσερις άλλοι έκαναν βόλτες με ένα φορτηγάκι δήθεν ότι πουλούσαν φρούτα. Στελέχη της Ααφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τους είδαν και προχώρησαν σε προσαγωγή προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους.

Σημειώνεται πως δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές και μέχρι στιγμής έχουν κάνει 17 προσαγωγές. Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, τοπικά τμήματα έχουν κάνει έναν κλοιό γύρω από τα σπίτια που έχουν καεί.

NETWORK