Ελλάδα

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια της κατασκήνωσης - Εκκένωση και σφράγιση

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια της κατασκήνωσης - Εκκένωση και σφράγιση Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική για το 2024.

Έξι ημέρες μετά τον πνιγμό της 8χρονης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του το κορίτσι.

Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας αφορά τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο. Εντός δύο ημερών από την παραλαβή της απόφασης, η κατασκήνωση πρέπει να εκκενωθεί, προκειμένου να τη σφραγίσει το αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας την ερχόμενη Πέμπτη (22/8).

Σύμφωνα με την απόφαση, η άδεια λειτουργίας ανακαλείται επειδή διαπιστώθηκε η παραβίαση των όρων και η πλημμελής εφαρμογή αυτών, όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Αναλυτικότερα, η απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«1. Ανακαλούμε την με αριθμ. πρωτ. 218057/832 /05-06-2024 (ΑΔΑ ΡΘ0Δ7ΛΛ-Κ49) απόφαση άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης με το διακριτικό τίτλο «YUPPI CAMP», ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.», σύμφωνα με το άρθρο 10 της υπ’ αριθμ. Δ22/οικ. 37641/1450/22-08-2016 Κ.Υ.Α. διότι διαπιστώθηκε η παραβίαση των όρων και η πλημμελής εφαρμογή αυτών, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 2345/95 της υπ’ αριθμ. Δ22/οικ. 37641/1450/22-08-2016 Κ.Υ.Α..

2. Εντός δύο ημερών από την παραλαβή της παρούσης, να εκκενωθεί η κατασκήνωση ( από κατασκηνωτές, προσωπικό και ευαλλοίωτα τρόφιμα και ποτά), ώστε το Α.Τ. Κασσάνδρας να προβεί στην σφράγισή της.

3. Το Α.Τ. Κασσάνδρας παρακαλείται, υπό την μορφή του κατεπείγοντος να επιδώσει ένα αντίγραφο της παρούσης στη κατασκήνωση με το διακριτικό τίτλο «YUPPI CAMP», ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.» και όπως προβεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 στη σφράγισή της.

Στις 14 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την τραγωδία, ο δήμος Κασσάνδρας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες της κατασκήνωσης. Ωστόσο, η κατασκήνωση συνέχισε να λειτουργεί έως τώρα, που ελήφθη η απόφαση να εκκενωθεί και να σφραγιστεί, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο της 8χρονης και οι καταθέσεις των παιδιών αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες υπό τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην πισίνα και έχασε τη ζωή του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η 8χρονη δεν πήγε στην τραπεζαρία για φαγητό το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αδελφή της ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε την απουσία της και ενημέρωσε τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, ώστε να αρχίσουν να αναζητούν το παιδί.