Ελλάδα

Κορινθία: Οικογένεια τουριστών έδωσε μάχη με ληστές - «Έμπαιναν από όλα τα παράθυρα» (Βίντεο)

Κορινθία: Οικογένεια τουριστών έδωσε μάχη με ληστές - «Έμπαιναν από όλα τα παράθυρα» (Βίντεο)
Ο πατέρας της πενταμελούς οικογένειας προσπαθούσε να αποτρέψει την έφοδο των ληστών.

Στιγμές τρόμου έζησε μία οικογένεια τουριστών, όταν θρασύτατοι ληστές «χτύπησαν» στο σπίτι όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο, στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι ληστές άρχισαν να πολιορκούν το σπίτι όπου μένει η πενταμελής οικογένεια από τη Γερμανία. Έσπασαν συνολικά πέντε παράθυρα του σπιτιού, ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να τους αποτρέψει μέχρι να φτάσουν εκεί οι αστυνομικοί.

Το ένα από τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την έφοδο των ληστών, ενώ ένα από τα μικρότερα ακούγεται να κλαίει και να φωνάζει τους γονείς του.

«Τι θέλεις; Αστυνομία», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο πατέρας στο βίντεο. Ο 46χρονος τηλεφώνησε σε Έλληνα φίλο του στην Αθήνα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Η έφοδος των ληστών κράτησε περίπου μισή ώρα και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή όταν άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών και αφού ο 46χρονος τους είχε δώσει 2.400 ευρώ, προκειμένου να φύγουν.

Τέσσερις συλλήψεις

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για τη ληστεία στην Ξυλοκέριζα.

Αρχικά συνελήφθη ένας 44χρονος, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 19χρονο και δύο ανήλικους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

«Με φωνές κι ένα σίδερο προσπαθούσε να τους διώξει»

Ο Έλληνας φίλος του 46χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένεια.

«Με τις φωνές, μ’ ένα σίδερο που έσπασαν το τζάμι και πετάχτηκε μέσα στο σπίτι, προσπαθούσε να τους διώχνει όσο μπορεί», περιέγραψε στον ΑΝΤ1.

«Έμπαιναν παράλληλα απ’ όλα τα παράθυρα, έσπαγαν περιμετρικά τα παράθυρα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι οι ληστές πετούσαν ξύλα και εργαλεία μέσα στο σπίτι.

NETWORK