Ελλάδα

Τήλος: Η εξομολόγηση του λιμενικού που διέσωσε τον «Ιωνά» - «Να είσαι καλότυχος» εύχεται η δήμαρχος

Τήλος: Η εξομολόγηση του λιμενικού που διέσωσε τον «Ιωνά» - «Να είσαι καλότυχος» εύχεται η δήμαρχος Φωτογραφία: photo/Facebook/ Maria Kamma
«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω. Το παν είναι να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση!», αναφέρει στο Facebook

Συγκινημένο το πανελλήνιο από την ιστορία της διάσωσης του μόλις 50 ημερών προσφυγόπουλου, του μικρού «Ιωνά», που μαζί με την οικογένειά του και λοιπούς πρόσφυγες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και εγκαταλελειμένοι σε βραχώδες σημείο της Τήλου. Την διάσωση του βρέφους έκανε γνωστή με ανάρτησή της η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά.

Το μωράκι όπως έγινε γνωστό για τρεις μέρες τρεφόταν με γάλα που το παρασκεύαζαν κάνοντας χρήση θαλασσινού νερού. Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν ο λιμενικός Γιάννης Κουφάκη, που συμμετείχε στη διάσωση.

Ο μικρός μαζί με την οικογένειά του, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, τροφή, ένδυση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να φιλοξενηθούν σε κάποια κατάλληλη δομή, στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media ευχαριστεί τους συναδέλφους του που κατάφεραν να σώσουν την οικογένεια των προσφύγων, σημειώνοντας: «κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω».

Γιάννης Κουφάκης: Η ανάρτηση του λιμενικού που έσωσε τον 50 ημερών Ιωνά

Στην ανάρτησή του, ο λιμενικός αναφέρει: «Όσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού που απ' ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου .. καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας!

Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό. Τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο κ τίποτα παραπάνω. το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε κ πάλι!».

{https://www.facebook.com/giannis.koufakis.1/posts/10230638603860002?ref=embed_post}

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δημάρχου Τήλου

moro tilos d06cd

Την ίδια ώρα η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά με χθεσινοβραδινή της ανάρτηση στο Facebook έκανε γνωστό ότι μικρός Ιωνάς μετά από την περιπέτεια που έζησε αναχώρησε από την Τήλο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό ο ίδιος και η οικογένεια του να φιλοξενηθούν σε κάποια κατάλληλη δομή, στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Ήρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του...» γράφει στο Facebook η Μαρία Καμμά.

«Να είσαι καλότυχος μικρέ μαςκαι η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου...Καλό ταξίδι μικρέ μας Ιωνά και ευχόμαστε αύριο να μην είναι η τελευταία σου ημέρα στο νησί μας...»συγκινεί η δήμαρχος Τήλου.

{https://www.facebook.com/maria.kamma.5/posts/pfbid0Fr6ZSrepbXEGKmwXNKXGbBqfePezZod2fpF1VKhfdW2QGFaFqSBkbACkHnpenPf8l}