Επιχειρήσεις

ΤΙΤΑΝ: Χρηματοοικονομική στρατηγική σύμφωνη με τους στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων

ΤΙΤΑΝ: Χρηματοοικονομική στρατηγική σύμφωνη με τους στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημιουργία Χρηματοδοτικού Πλαισίου συνδεδεμένου με Ρήτρα Αειφορίας

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε τη δημιουργία Χρηματοδοτικού Πλαισίου συνδεδεμένου με Ρήτρα Αειφορίας (Sustainability-Linked Financing Framework), ευθυγραμμίζοντας τη χρηματοοικονομική στρατηγική του με τους φιλόδοξους στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που έχουν επικυρωθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Το νέο πλαίσιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια επιτάχυνσης της βιώσιμης ανάπτυξης του Τιτάνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για το 2026.

Με την εναρμόνιση της χρηματοοικονομικής στρατηγικής με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), ο ΤΙΤΑΝ επιβεβαιώνει τη σταθερή του δέσμευση στις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους. Το νέο πλαίσιο θέτει τις βάσεις για την έκδοση Ομολόγων Συνδεδεμένων με Ρήτρα Αειφορίας, τα οποία θα εστιάζουν στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου. Τα έσοδα από τις μελλοντικές εκδόσεις θα χρηματοδοτήσουν γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων έργων βιώσιμης ανάπτυξης και πρωτοβουλιών για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, στοχεύοντας στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές CO2.

Η εταιρεία Sustainalytics, ανεξάρτητος οργανισμός που εξειδικεύεται σε έρευνες και αξιολογήσεις ESG, εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για το πλαίσιο, αναφέροντας ότι αυτό πληροί τις πέντε βασικές αρχές των Συνδεδεμένων με Ρήτρα Αειφορίας Ομολόγων για το 2023. Το KPI που επιλέχθηκε, οι μεικτές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου Scope 1 (σε εκπομπές kgCO2 ανά τόνο τσιμεντοειδούς προϊόντος), χαρακτηρίζεται ως «πολύ ισχυρό». Επιπλέον, οι Στόχοι Αειφορικής Επίδοσης (SPTs) του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κρίνονται ως «πολύ φιλόδοξοι», εναρμονισμένοι με τη Συμφωνία του Παρισιού και τους στόχους της πρωτοβουλίας SBTi για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5°C.

Ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, δήλωσε ότι η βιώσιμη χρηματοδότηση παίζει κρίσιμο ρόλο στον μετασχηματισμό του τομέα δομικών υλικών προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. «Με το νέο πλαίσιο, ο Όμιλος θα προσελκύσει ευρύτερη βάση επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων όσων εστιάζουν σε βιώσιμες επενδύσεις και χαρτοφυλάκια ESG, ευθυγραμμίζοντας τις στρατηγικές μας στα χρηματοοικονομικά και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων μας», σημείωσε.

NETWORK