Ελλάδα

Χαλκιδική: «Έσπασε» ο πατέρας του 19χρονου όταν έφτασε στο λούνα παρκ - «Το σπίτι μας έκλεισε»

Χαλκιδική: «Έσπασε» ο πατέρας του 19χρονου όταν έφτασε στο λούνα παρκ - «Το σπίτι μας έκλεισε»
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν με τον πατέρα στο μοιραίο «Crazy Dance».

Δεν έχει τέλος ο θρήνος για την οικογένεια του 19χρονου Γιάννη που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες και τις ολιγωρίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η αυτοψία του πατέρα στο παιχνίδι - παγίδα θανάτου 

louna park 7d161

Ένα από τα πρόσωπα της τραγωδίας ο πατέρας του 19χρονου που είδε από την μια στιγμή στην άλλη οι οικογενειακές διακοπές και οι στιγμές ανεμελιάς να βάφονται με τα μελανότερα χρώματα και ο πρωτότοκος γιος του να φεύγει βίαια από την ζωή. 

Εδώ και λίγη ώρα ο χαροκαμένος πατέρας έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, στο μοιραίο λούνα παρκ, θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο γιος του. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του Thesstoday.gr υποβασταζόμενος και με όσο κουράγιο μπορεί να κάνει, στέκεται πάνω από το μοιραίο Crazy Dance που έστειλε στον θάνατο το παιδί του.

«Θολά σημεία» στο βιβλίο λειτουργίας του λούνα παρκ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ  οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση ώστε να βρεθεί υπό ποιο καθεστώς λειτουργούσε η επιχείρηση καθώς δεν είχε καμία επίσημη άδεια λειτουργίας παρότι από τις 15 Μαΐου και όπως φαίνεται δεν είχε γίνει κάποιος έλεγχος. Η αστυνομία είχε ενημερώσει πάντως το δήμο Κασσάνδρας, από τις 9 Ιουλίου ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, ενώ την ημέρα του μοιραίου ο δήμος κάλεσε τον επιχειρηματία για εξηγήσεις. Αναπάντητο ερώτημα αποτελεί και η ρευματοδότηση της επιχείρησης.

«Το σπίτι μας έκλεισε»

Σε σημερινό του ξέσπασμα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο πατέρας ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού του. «Εμένα, θα μου δώσει εξηγήσεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος. Στα δύο μου παιδιά που είδαν τον αδελφό τους με ανοιγμένο κρανίο μπροστά τους και στη μητέρα τους. Εάν δεν το κάνουν όλο αυτό μέχρι να χαθεί το θέμα, θα το κάνω μόνος μου. Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι εμπειρογνώμονες, ούτε ένας νεαρός που βρέθηκε σε μία θέση με ποινικό μητρώο και πώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, την στιγμή που πραγματοποίησε πρώτη φορά το αδίκημα και έφυγε εν ώρα λειτουργίας και έτρεχαν οι γονείς να κλείσουν τα μηχανήματα», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

«Δεν υπάρχουν λόγια. Το 13χρονο έχει να κοιμηθεί τρεις ημέρες. Κλαίει στην αγκαλιά μας και έχει τη φωτογραφία του ανοιγμένου κρανίου που έπεσε μπροστά ο αδερφός του. Δεν ξέρω πώς θα τα συνεφέρω. Η οικογένεια αυτή και αυτό το σπίτι έκλεισε. Είχα μια πάρα πολύ δεμένη οικογένεια, το ένα μεγάλωνε το άλλο… δεν μπορεί να γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παλικάρι μου ‘έφυγε’. Η εικόνα που τον πήραμε αγκαλιά, δε θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Δεν μπορεί ο καθένας που έχει βλέψεις, να λειτουργεί με την ανευθυνότητα. Αν δεν καθαρίσει αυτός ο τόπος από όλους αυτούς, δε θα υπάρχει ποτέ μια όμορφη μέρα σε αυτόν τον τόπο. Ζω 25 χρόνια στην Αθήνα. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα κάθε Σαββατοκύριακο να ανεβαίνω να τα βλέπω. Χρόνια ατέλειωτα μέσα στους δρόμους δε χάσαμε τη ζωή μας εμείς, μας πήραν το παιδί μας άλλοι».

«Θα φροντίσω βρω αμέσως, μόνος μου, τη λύση»

«Τελευταία μου δήλωση. Εάν δεν αποδοθεί άμεσα η ευθύνη, εγώ θα φροντίσω ως γονιός όπως προστατεύω τα παιδιά μου όλα τα χρόνια από την στιγμή που τα γέννησε η μητέρα τους, να βρω αμέσως μόνος μου τη λύση. Και τονίζω κάτι τελευταίο σημαντικό. Θέλω μια απάντηση, πώς ο εισαγγελέας και με ποιον νόμο και με ποια στοιχεία, ένα άτομο φυγόποινο, εκ των πραγμάτων με ποινικό μητρώο, το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς καν όρους. Δεν μπορεί κανείς να μου απαντήσει σε αυτό. Η Δικαιοσύνη είναι ένα ωραίο σύννεφο. Βλέπουμε καθημερινά, και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ότι στις φυλακές είναι πραγματικά κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είτε από αδυναμία είτε από κακές περιστάσεις, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πήγαν φυλακή, τους έπιασαν σε δύο λεπτά», επισήμανε.

«Κανέναν δεν ρώτησα το πώς μεγάλωσα και διαπαιδαγωγώ τα παιδιά μου και τα έβγαλα σωστά στην κοινωνία. Έτσι, είναι και δικό μου θέμα το πώς θα λύσω το πρόβλημά μου. Όταν όλες αυτές οι κυρίες, οι κύριοι θα πετάει ο ένας την ευθύνη από τον άλλον… χιλιάδες περιπτώσεις, χιλιάδες κλειστά σπίτια, χάσανε ανθρώπους, χάσανε μικρά παιδιά, οι συγκεκριμένοι όλοι είναι στη θέση τους και βγαίνουν και δημαγωγούν τον κόσμο και του χτυπάν και την πλάτη όταν έρχεται η περίοδος των εκλογών», πρόσθεσε.

 

4357622 4ff1c

«Το δεύτερό μου παιδί δε χάθηκε από τύχη. Το πρώτο μου που χάθηκε, χάθηκε για τους συγκεκριμένους λόγους. Μηχανήματα πολύ παλιάς τεχνολογίας, σάπια. Τα παιδιά μίλησαν μεταξύ τους την ώρα που γύριζε πάρα πολύ δυνατά. Η μητέρα φώναζε σε αυτόν που έκανε τη διαχείριση, που μάλλον τον μαζέψαν από τον δρόμο, και του έλεγε να πάει πιο χαμηλά το μηχάνημα. Και λέει ο μικρός στον μεγάλο ‘ξεκολλάει το κάθισμα’. Απλώνει το χέρι του και εκείνη την ώρα φεύγει το παιδί», συνέχισε ο κ. Καμπαΐλης.

«Μαϊμού» έλεγχος λίγες ώρες πριν την τραγωδία

Εργαζόμενος από το διπλανό λούνα παρκ, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, αποκάλυψε ότι μια μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, την Κυριακή 19 Αυγούστου, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη ημέρα θα ερχόταν τεχνικός για κάνει κάποια αυτοψία και ότι θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί για να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εργαζόμενος, ο τεχνικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος. Όμως, δεν έδωσε ποτέ την οδηγία στους εργαζόμενους να βάλουν σε λειτουργία τα μηχανήματα έτσι ώστε να τα ελέγξει. Σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζόμενου, επρόκειτο για έναν επιδερμικό έλεγχο, με τον μηχανικό να υπογράφει κάποια έγγραφα, να μιλά για λίγο στο τηλέφωνο, να κάνει μια γύρα στον χώρο και να αποχωρεί.

«Είχε έρθει να κάνει έλεγχο κάποιος που δεν τον ήξερα προσωπικά. Την ίδια ημέρα του δυστυχήματος ήρθε στο λούνα παρκ που έγινε το κακό. Είδε την πίστα με τα κουρσάκια και λίγο το «Crazy Dance» (σ.σ. το παιχνίδι στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος) και το καράβι και είπε ‘όλα καλά’. Μετά έφυγε», αποκάλυψε o εργαζόμενος του λούνα παρκ, που μίλησε στο Open, κρατώντας την ανωνυμία του.

«Εκείνη την ημέρα που ήρθε ο υπεύθυνος, περιμέναμε ότι θα βάζαμε μπρος τα μηχανήματα για να δει και ο ίδιος ότι λειτουργούν σωστά. Αυτό ξέραμε και αυτό είχαμε σαν ενημέρωση. Ήρθε και δεν μας είπε να τα βάλουμε μπροστά, τα είδε μόνο με το μάτι, υπέγραψε, γιατί κρατούσε κάτι χαρτιά και το μεσημέρι έφυγε», είπε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος.