Ελλάδα

Καρδίτσα: Νέα ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξαφάνιση του 28χρονου

Καρδίτσα: Νέα ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξαφάνιση του 28χρονου
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου στην Καρδίστα συνδράμει και ένας εκπαιδευμένος σκύλος.

Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η αστυθνομία για την εξαφάνιση του 28χρονου στην Καρδίτσα. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., «σχετικά με νέο δημοσίευμα που αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης 28χρονου στην περιοχή της Καρδίτσας, επισημαίνεται και τονίζεται εκ νέου ότι η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει υπεύθυνη και ενδελεχή έρευνα από την αρχή της υπόθεσης με σκοπό την ανεύρεση του 28χρονου και την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών εξαφάνισής του».

Κατά την αστυνομία: Η έρευνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, σε στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, και περιλαμβάνει τη συλλογή και ανάλυση του προανακριτικού υλικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν:

  • Συλλογή και εξέταση προανακριτικού υλικού.
  • Συμμετοχή στις έρευνες στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εθελοντικών ομάδων με τη χρήση τεχνικών μέσων.
  • Διορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Εισαγγελέα, ο οποίος συνέδραμε με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο. Παρά τις προσπάθειες, δεν προέκυψαν ευρήματα.
  • Εξονυχιστική εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή.

Λήψη πλήθους μαρτυρικών καταθέσεων.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι, οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με αδράνεια των Αρχών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται αδιάκοπα. Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και κάθε νέα πληροφορία αξιολογείται προσεκτικά με στόχο την ανεύρεση του αγνοούμενου».