Ελλάδα

«Αυτοπροσδιορισμοί» - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής της Τιτίνας Ροντογιάννη

«Αυτοπροσδιορισμοί» - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής της Τιτίνας Ροντογιάννη
Η έκθεση της αυτοδίδακτης ζωγράφου παρουσιάζεται στη γενέτερά της, τους Τσουκαλάδες Λευκάδας.

Μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να θαυμάσουν τα έργα της ζωγράφου Τιτίνας Ροντογιάννη, από την έκθεσή της με τίτλο «Αυτοπροσδιορισμοί».

Η αυτοδίδακτη ζωγράφος, που κάνει πλέον σπουδές στη Γαλλία μίλησε για την έκθεση των έργων της, αλλά και τα σχέδιά της στο Dnews. «Τα πιο μύχια συναισθήματα αποτυπώνονται στον καμβά μου» λέει η ίδια όταν τη ρωτούν τι ζωγραφίζει.

zwgrafiki-leykada5_04e6b.jpg

Μέχρι στις 31 Αυγούστου η έκθεσή σας στις Τσουκαλάδες. Τι θα δουν οι επισκέπτες;

Έχω εκθέσει και εκτεθεί(!) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ποτέ όμως στον τόπο καταγωγής μου, την Λευκάδα. Επέλεξα ένα παλιό λιοτριβιό στις Τσουκαλάδες και εκθέτω τα έργα μου έως και 31 Αυγούστου. Οι επισκέπτες θα δουν κυρίως έργα που δημιουργήθηκαν πριν ξεκινήσω τις σπουδές Ζωγραφικής στη Γαλλία. Αλλά και κάποια που δείχνουν την εξέλιξη της δουλειάς μου μετά τις σπουδές στη Λυών.

zwgrafiki-leykada3_d3d47.jpg

Τι είναι για σας η ζωγραφική; Πώς ασχοληθήκατε μαζί της;

ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ο τίτλος της έκθεσής μου. Άρα η ζωγραφική δεν είναι απλώς ένας τρόπος έκφρασης, αλλά αποτελεί μια διαδικασία (ενίοτε επώδυνη αλλά τελικά λυτρωτική) επαναπροσδιορισμού της στοχοθεσίας μου και αυτοπροσδιορισμού της ύπαρξής μου. Αποτελεί πια ανάγκη για μένα όπως ο αέρας που αναπνέω. Ασχολήθηκα ως αυτοδίδακτη πριν μερικά χρόνια και άδραξα την ευκαιρία να σπουδάσω στο εξωτερικό αυτό που τελικά ήθελα.

zwgrafiki-leykada2_7f64b.jpg

Τι ζωγραφίζετε;
Τα πιο μύχια συναισθήματα αποτυπώνονται στον καμβά μου. Εκείνα ξέρουν μόνα τους τη διαδρομή που θ΄ ακολουθήσουν και πώς θα μορφοποιηθούν.

zwgrafiki-leykada1_6f1b1.jpg

Και μετά την έκθεση; Τα σχέδιά σας;

Θα επιστρέψω στη Γαλλία και θα συνεχίζω να…ΖΩ-γραφι-ΖΩ !!!

zwgrafiki-leykada6_01576.jpg