Ελλάδα

Γιατί στον Άλιμο πυροβολούν τα πεύκα – Τι λέει ο δήμαρχος

Γιατί στον Άλιμο πυροβολούν τα πεύκα – Τι λέει ο δήμαρχος Φωτογραφία: FACEBOOK
Πώς λειτουργεί η νέα επιστημονική, οικολογική και πρωτοποριακή μέθοδος που εφαρμόζεται στον Άλιμο.

«Αν δείτε στα πάρκα του Αλίμου κυρίους ή κυρίες να «πυροβολούν» με κίτρινα σφαιρίδια τα δένδρα, να ξέρετε ότι δεν κάνουν σκοποβολή, ούτε παίζουν paintball!» προειδοποιεί ο δήμος.

Αυτό που στην ουσία κάνουν στον Άλιμο, όπως ενημερώνει και δήμαρχος της περιοχής, Ανδρέας Κονδύλης είναι να τα προστατεύουν. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, επιστημονική και οικολογική μέθοδο που εφαρμόζεται για την προστασία των πεύκων από τις κάμπιες, όπως διευκρινίζει.

Οι κάμπιες αφενός καταστρέφουν τα δένδρα, αφετέρου προκαλούν αλλεργίες στους ανθρώπους. Ο δήμος Αλίμου είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εφαρμόζει την συγκεκριμένη μέθοδο, η οποία είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πώς λειτουργεί η «επίθεση» στα πεύκα

Τα πεύκα στην ουσία «βομβαρδίζονται» με ορμόνες των εντόμων, δηλαδή της κάμπιας, ώστε αυτά να αποπροσανατολίζονται και να μην μπορούν να αναπαραχθούν. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι η πρόληψη της εμφάνισης της κάμπιας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, η προστασία της βλάστησης, της πανίδας και των ανθρώπων.

Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος η μέθοδος αυτή είναι εντελώς φιλική στο περιβάλλον, «βιολογική», χωρίς φάρμακα και χημικά. Σημειώνεται ακόμα, ότι ο δήμος δίνει προτεραιότητα σε πεύκα που βρίσκονται σε σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα κ.λπ. δεδομένου ότι συχνά «θύματα» των αλλεργιών είναι τα παιδιά.

{https://www.facebook.com/kondylis.a/videos/1061432562075471/}