Ελλάδα

Ο Κολυδάς εξηγεί τον καιρό της επόμενης εβδομάδας: Γιατί είναι... ανορθόδοξο αυτό που έρχεται

Ο Κολυδάς εξηγεί τον καιρό της επόμενης εβδομάδας: Γιατί είναι... ανορθόδοξο αυτό που έρχεται Φωτογραφία: eurokinissi
Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα την Ουκρανία.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει την επόμενη εβδομάδα, με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, να κάνει λόγο για «ανορθόδοξη» αστάθεια, εξηγώντας παράλληλα τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνηθισμένη αυτή την περίοδο.

«Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1826937864078217384}

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Η "ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΑΣΤΑΘΕΙΑ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής.

NETWORK