Ελλάδα

Αγριογούρουνα απολαμβάνουν... τις βουτιές τους στην Φωκίδα! (Βίντεο)

Αγριογούρουνα απολαμβάνουν... τις βουτιές τους στην Φωκίδα! (Βίντεο)
Αγριογούρουνα να κολυμπούν στη θάλασσα ανοιχτά της περιοχής Τριζόνια στη Φωκίδα κατέγραψε η κάμερα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το video που απαθανατίζει αγριογούρουνα να κάνουν βουτιές και να απολαμβάνουν την δροσερή θάλασσα στα Τριζόνια Φωκίδας. 

Όπως θα δείτε στο σχετικό video από το nafpaktianews διακρίνονται τουλάχιστον τρία αγριογούρουνα να …. απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=WgXa0RW-fk8}

H επέλαση των αγριογούρουνων

Οι επισκέψεις αγριογούρουνων σε αστικές περιοχές αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό και σύμφωνα με τους ειδικούς, θα ακολουθήσουν και τα τσακάλια, που ήδη πλησιάζουν στις πόλεις. Τα ζώα έχουν συνηθίσει πια τον άνθρωπο και δεν τον φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι δεν είναι μεγάλη απειλή.

Οι πληθυσμοί των αγριογούρουνων έχουν αυξηθεί ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια και πλέον εμφανίζονται συχνά κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς. Αιτία γι’ αυτό το φαινόμενο είναι μεταξύ άλλων η συνεχής επέκταση των αστικών ιστών, η έλλειψη τροφής αλλά και η διαταραχή των οικοσυστημάτων.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που σχετίζονται με τα αγριογούρουνα στις πόλεις είναι ο πιθανός αντίκτυπός τους στην ανθρώπινη ασφάλεια και περιουσία. Ενώ τα αγριογούρουνα είναι συνήθως ντροπαλά ζώα, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν αισθάνονται ότι έχουν στριμωχτεί ή απειλούνται.

Έχουν αιχμηρούς χαυλιόδοντες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό και το μέγεθος και το βάρος τους μπορεί να είναι μεγάλο. Για να ελαχιστοποιηθεί η απειλή για την ανθρώπινη ασφάλεια, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η προσέγγιση ή να το στρίμωγμα των αγριογούρουνων και να τους παρέχεται μια σαφής οδός διαφυγής σε περίπτωση που τα συναντήσετε.

Εκτός από τις άμεσες συγκρούσεις, τα αγριογούρουνα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία.

Μπορούν να φέρουν ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένου του E. coli, της σαλμονέλας και της βρουκέλλωσης των χοίρων.

Τα αγριογούρουνα μπορούν επίσης να βλάψουν τις καλλιέργειες και να ανταγωνιστούν τα κατοικίδια ζώα για τροφή.