Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται δύσκολο τριήμερο με καταιγίδες και μπόρες - Οι περιοχές «στο κόκκινο»

Καιρός: Έρχεται δύσκολο τριήμερο με καταιγίδες και μπόρες - Οι περιοχές «στο κόκκινο»
Κακοκαιρία εξπρές με πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και καταιγίδες λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος.

Ο καιρός και τα τερτίπια του δεν έχουν τέλος καθώς λίγο πριν αποχαιρετήσουμε ημερολογιακά τον Αύγουστο εκείνος μας επιφυλάσσει ένα τριήμερο πέρασμα της κακοκαιρίας με την αστάθεια να πλήττει την δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Οι μετεωρολόγοι από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έκαναν λόγο για καιρική αστάθεια που δείχνει ότι έρχεται με βροχές και καταιγίδες. Οι προγνώσεις επιβεβαιώθηκαν και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα όλη η εβδομάδα θα έχει τοπικές νεφώσεις με κατά τόπους βροχές με το προσεχές τριήμερο από Πεμπτη μέχρι και Σάββατο το καλοκαίρι μπαίνει σε παύση καθώς αναμένονται καταιγίδες και τοπικά ισχυρά μπουρίνια.

Κολυδάς: Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη - Η ζέστη δίνει τη σκυτάλη στα μπουρίνια

Με περιορισμένη αστάθεια στον καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομάδα σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Ωστόσο, όπως προβλέπει με ανάρτησή του στο Twitter, το τριήμερο Πέμπτης - Σαββάτου περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα πληγούν από πιο έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία σταδιακά θα παρουσιάσει πτώση και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

{https://x.com/KolydasT/status/1827656977326952626}

Γιαννόπουλος: Πτώση της θερμοκρασίας και μπόρες στον ορίζοντα από τα μέσα της εβδομάδας

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα και πλέον όλη την εβδομάδα ο υδράργυρος θα κινείται σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως όμως στα ορεινά, Πέμπτη και Παρασκευή οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες. Πάντως η καιρική αστάθεια θα είναι εν εξελίξει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τον καιρό να αλλάζει πρόσωπο διαρκώς με την Ήπειρο και την Μακεδονία να είναι στο επίκεντρο αυτής της διαταραχής που φέρνει μαζί της πολλές μπόρες και καταιγίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου,  τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, βαθμούς, στο Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται λίγες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τo μεσημέρι απόγευμα, ίσως το βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. Την Τρίτη η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει , οι βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες μεσημεριανές μπόρες σε ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά.

Καιρική αστάθεια από την Δευτέρα «βλέπει» η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα όχι μόνο το τριήμερο Πέμπτης με Σαββάτου αλλά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με νεφώσεις και τοπικές βροχές και μπόρες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 26 Αυγούστου. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται γενικευμένη αστάθεια στη χώρα, δηλαδή τοπικές βροχές στο Ιόνιο, σε όλη τα ηπειρωτικά τμήματα και στην Εύβοια.

Βροχές που θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά με τη μορφή μπόρας, αλλά όχι μόνο τα βουνά. Περιμένουμε μέχρι και αργά το απόγευμα να βρέξει και σε πιο πεδινές περιοχές, αλλά τα όποια φαινόμενα θα είναι τοπικά και από αργά το απόγευμα και στη συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει έως 33-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, έως 36 στη δυτική Ελλάδα και στους 31-34 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες εντάσεως 3-5, πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά θα ξημερώσει με αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα, όμως προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έκτασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 βαθμούς , βόρειοι οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5, στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι και το απόγευμα. Στα γύρω ορεινά όμως υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Το μεσημέρι όμως στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, και στα αντίστοιχα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς, και έως 32-33 στα νησιά μας. Βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη, με εξαίρεση πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στη χώρα και την αστάθεια που θα δώσει βροχές για ακόμα μια ημέρα το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει έως 34-35 βαθμούς, αλλά πλέον θα αρχίσει να επανέρχεται σε αρκετές περιοχές η φυσιολογική για την εποχή θερμοκρασία, καθώς περιμένουμε μέγιστες κοντά στους 32 βαθμούς σε περισσότερες περιοχές. Βοριάδες στα πελάγη 3-5 μποφόρ.

Σάκης Αρναούτογλου: Επιτέλους, πτώση της θερμοκρασίας 

Για την θερμοκρασιακή αλλαγή που θα επέλθει από αυτή την εβδομάδα και ουσιαστικά θα συμβάλλει και η κακοκαιρία εξπρές έκανε λόγο σε ανάρτησή του και ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαιώνοντας ότι η θερμοκρασία από τα 34αρια θα υποχωρήσει στα 32αρια μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και ευρωβουλευτής δίνει το θερμοκρασιακό στίγμα της εβδομάδας που έρχεται μέχρι και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου αποτυπώνοντας μέρα προς μέρα τα σκαμπανεβάσματα του υδραργύρου που θα κυμανθεί από τους 34 έως τους 32 βαθμούς Κελσίου πάντα με τις αποκλίσεις ανάλογα με τα υψόμετρα των περιοχών και την απόσταση από την θάλασσα.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες και πόσο θα δείξουν τα θερμόμετρα'

SAKIS ARNAOUTOGLOY 7c1f8

Σύμφωνα με την πρόγνωση Αρναούτογλου η εβδομάδα θα ξεκινήσει με 32αρια και 33άρια που θα κορυφωθούν Τετάρτη και Πέμπτη με 35αρια για να φτάσουμε σιγά σιγά στην υποχώρηση με την θερμοκρασία να κινείται με σαφές πτωτικό ρυθμό φτάνοντας στους 32 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. 

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02WwJqpTgDzncAA4phByt8idRmZXzmzDbeKF6fYC63EMUUM3T4nKcayQsZ46aQ1U6il}

Σε ποιες περιοχές βλέπει βροχές και καταιγίδες ο Αρναούτογλου την Δευτέρα 

arnaoutoglou 2 bf7f2

Σε νέα του ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου μάλιστα επιβεβαιώνει πλήρως το γεγονός ότι το σκηνικό του καιρού αλλάζει με έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη νέα εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ειδικό γράφημα που έφτιαξε δείχνει σε ποιες περιοχές αύριο Δευτέρα αναμένονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες 

{https://www.facebook.com/photo?fbid=1052338179589209&set=a.251097913046577}