Ελλάδα

Χαλκιδική: «Θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι» - Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: «Θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι» - Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο λούνα παρκ
«Χαμήλωσέ το» φώναζε η μητέρα του 19χρονου. Όσα αποκαλύπτει ο πατέρας του 19χρονου για την τραγωδία στην Χαλκιδική.

«H μεγάλη ταχύτητα διέλυσε το καρεκλάκι του παιχνιδιού» καταγγέλει ο πατέρας του 19χρονου 8 μέρες μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που κόστισε τη ζωή του γιου.

Τα στοιχεία «φωτιά» που εδώ και μια εβδομάδα έρχονται στο φως για τις εγκληματικές παραλείψεις και την παντελή έλλειψη ελέγχων στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου Εφετών Θεσσαλονίκης που ζητά από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να εποπτεύει προσωπικά και τις 3 εισαγγελικές έρευνες που βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.

«Θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι»

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 19χρονου μιλώντας στο MEGA ο νεαρός χειριστής αδιαφορώντας για τις συνθήκες ασφάλειας λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ακούστηκε από μάρτυρες που ήταν στο χώρο να λέει  «Θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι» και να αυξάνει στο τέρμα την ταχύτητα ενόσω η μητέρα των παιδιών φώναζε επιτακτικά να χαμηλώσει την ταχύτητα. Εκείνος αδιαφόρησε, έκανε νόημα ότι όλα πάνε καλά και η τραγωδία μόλις ξεκίνησε. 

«Την ώρα που επιβιβάστηκαν τα παιδιά και κάθισαν, ο χειριστής τους άλλαξε θέση, χωρίς να πει κάποια δικαιολογία. Όντως έλεγξε ζώνες και όταν ξεκίνησε, την ώρα που πήγε να κινηθεί προς το σημείο που γίνεται ο χειρισμός, γύρισε και είπε σε φίλο του ‘θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι’».

«Την ώρα που ξεκίνησε το μηχάνημα ξεκίνησε με αργό ρυθμό. Στην πορεία έδωσε μεγάλη ταχύτητα. Η μητέρα φώναζε ‘χαμήλωσέ το, χαμήλωσε το’ κι αυτός της έκανε με το χέρι του ‘ησύχασε’. Η ταχύτητα αυτή διέλυσε το μηχάνημα, που ήταν εντελώς σάπιο. Το διέλυσε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου. Όπως είπε ο ίδιος, εάν το μηχάνημα κινούταν σε κανονικές στροφές, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

«Θα μου φέρεις πίσω το παιδί μου; Θα σας συνθλίψω» ξέσπασε ο χαροκαμένος πατέρας

 Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελία Πολυγύρου, όταν ο πατέρας του 19χρονου ο οποίος που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Μόλις ο πατέρας του 19χρονου αντίκρισε τη δήμαρχο, την προσέγγισε και της μίλησε με έντονο ύφος και φορτισμένος ζητώντας εξηγήσεις και απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για την απώλεια του παιδιού του. Η ίδια απαντώντας σημείωσε ότι «είμαι μαζί σας», ωστόσο ο πατέρας του 19χρονου ανταπάντησε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πού είσαι; Θα μου φέρεις πίσω το παιδί μου;».

louna parjk paters 7fe9f

«Δεν θα σας σώσει τίποτα. Ούτε τα εκατομμύριά σας. Θα σας συνθλίψω»

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, απευθυνόμενος και πάλι στη δήμαρχο Κασσάνδρας, πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Δεν θα σας σώσει τίποτα. Ούτε τα εκατομμύριά σας. Θα σας συνθλίψω».

Μετά τη λήξη της λεκτικής έντασης τόσο ο ο πατέρας του 19χρονου και η δήμαρχος Κασσάνδρας συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα, η Αναστασία Χαλκιά βγήκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου και σημείωσε σύμφωνα με το voria.gr: «Ο πατέρας είναι πονεμένος κι ό,τι κι αν πει έχει δίκιο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα αποδειχθούν όλα».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά καθώς και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης του μοιραίου Λούνα παρκ που στοίχισε τη ζωή ενός 19χρονου παιδιού στη Χαλκιδική.

Κούγιας: «Υπάρχει ακραία συμπεριφορά σε βάρος του ιδιοκτήτη»

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA o δικηγόρος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, Αλέξης Κούγιας.

Αρχικά, ο κ. Κούγιας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους γονείς του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «ακραία συμπεριφορά σε βάρος του ιδιοκτήτη».

«Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο διενέργειας πραγματογνωμοσύνης. Μπορεί το αποτέλεσμά της να είναι θετικό για τον ιδιοκτήτη και να μην έχουμε εξελίξεις που θα είναι σκληρές ποινικά».

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για ατύχημα, αναφερόμενος στην τραγωδία στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική.

«Ανεξαρτήτως του πόνου της οικογένειας και της ελληνικής οικογένειας, πρόκειται για ατύχημα. Δεν ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να σκοτώσει ανθρώπους, ούτε ο χειριστής».

Όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, τον εντολέα του τον έχουν περιγράψει ως τον καλύτερο εργοδότη επί δεκαετίες, όπως και καλό οικογενειάρχη.

«Δεν πρόκειται για δόλια συμπεριφορά, αλλά αμελή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ αποκάλυψε πως τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ τον έχουν απειλήσει μπράβοι.

 Βίντεο ντοκουμέντο - Οι τελευταίες στιγμές του 19χρονου ενώ πηγαίνει με την οικογένεια του στο λούνα παρκ

Στα δεξιά της παρέας βρίσκεται ο 16χρονος αδερφός του Δημήτρη, με τον οποίο το αδικοχαμένο παλικάρι ανέβηκε στο φονικό παιχνίδι Crazy Dance. Διπλά του περπατάει η μητέρα του, ενώ στα αριστερά της είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Στο αριστερό άκρο και με μαύρα ρούχα βρίσκεται ο Γιάννης, ο οποίος αρκετές φορές θα στρέψει το κεφάλι του προς τα αδέρφια του και τη μητέρα του για να τους μιλήσει.

Η οικογένεια θα συνεχίσει την πορεία της και θα κατευθυνθεί προς το λούνα παρκ, το οποίο απέχει μόλις 300 μέτρα από το σημείο, όπου καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας του μίνι μάρκετ. Θα φτάσουν στο χώρο αναψυχής τρία λεπτά αργότερα. Εκεί η μητέρα κι ο μικρότερος γιος της θα παρακολουθήσουν τον Γιάννη και τον Δημήτρη να επιβιβάζονται γύρω στις 23:45 το βράδυ της 19ης Αυγούστου στο παιχνίδι Crazy Dance και να περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα. Δευτερόλεπτα αργότερα η σιδερένια κατασκευή θα σπάσει με αποτέλεσμα το κάθισμα να εκτιναχτεί και να χάσει τη ζωή του το19χρονο αγόρι.

Τριπλή εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το δυστύχημα 

Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα αυτό καθ’ αυτό, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο “κάδρο” των ευθυνών θα βρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου να επιμεληθεί προσωπικά των τριών συγκεκριμένων ποινικών ερευνών.

NETWORK