Ελλάδα

Δύο ποινές φυλάκισης για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση - «Έβαζε φωτιές γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»

Δύο ποινές φυλάκισης για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση - «Έβαζε φωτιές γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Στους συλληφθέντες για εμπρησμό από πρόθεση επιβλήθηκαν και πρόστιμα.

Ποινές φυλάκισης και πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δύο άτομα που συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, στη Δράμα και την Τρίπολη.

Στη Δράμα, συνελήφθη ένας 51χρονος ως υπαίτιος πρόκλησης τριών πυρκαγιών από πρόθεση, σε αγροτική έκταση στον οικισμό Υψηλόν του δήμου Δοξάτου.

Ο 51χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούμενος για φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, στις 24, 25 και 26 Αυγούστου. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.406,25 ευρώ.

Σήμερα, Τρίτη, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Εκτιτέα ποινή φυλάκισης είναι οι τρεις μήνες.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στη 44χρονη που συνελήφθη τη Δευτέρα στην Τρίπολη, για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Η γυναίκα φέρεται να «έβαζε τις φωτιές επειδή της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες», σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Η σύλληψή της έγινε για δύο πυρκαγιές σε αγροτική έκταση.

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και θα εκτίσει δύο μήνες, Επίσης, της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.