Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει την πρώτη εκτίμηση του σεισμού στα 5,2 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 19: 29 ανοιχτά της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν της τάξης των 5,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:29 και είχε εστιακό βάθος τα 11,6 χλμ. Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 15 χλμ. ανατολικά- βορειοανατολικά της Γαύδου.

Η καταγραφή του σεισμού στην Κρήτη από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

{https://twitter.com/LastQuake/status/1828832712548897013}

seismos-kriti_6c4cd.jpg

Η πρώτη ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».

Ρωγμές στο Δημαρχείο στα Σφακιά

Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για ζημιές στη Γαύδο από τον σεισμό 5,2 ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη, ωστόσο υπάρχουν ρωγμές στο δημαρχείο στα Σφακιά. Σύμφωνα με την δήμαρχο της Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ, «κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε επίσης ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, από την πλευρά του υποστήριξε ότι υπήρξε μεγάλη αναστάτωση. «Ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά. Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν».

NETWORK