Πολιτική

Μαχαίρια δεξιά της ΝΔ

Μαχαίρια δεξιά της ΝΔ
Εμφύλιος στην ακροδεξιά πολυκατοικία.

Η δυναμική που καταγράφεται στον πολιτικό χώρο δεξιά της ΝΔ προσφέρει αυτοπεποίθηση σε όσους έχουν βρει ήδη τη θέση τους (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή της Λογικής) στον πολιτικό χάρτη και θρέφει τη φιλοδοξία παικτών που έχασαν την προηγούμενη παρτίδα αλλά προσβλέπουν σε μια επόμενη (Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος).

Για παράδειγμα, οι Πατριώτες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, παρά το θλιβερό 1,4% που είχαν πάρει στις εκλογές, ανασυντάσσονται και ο πρόεδρος του κόμματος ανοίγει μέτωπο με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Αφροδίτη Λατινοπούλου τους οποίους προσπαθεί να εμφανίσει ως δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους της ΝΔ, απευθυνόμενος στο πιο έξαλλο ακροατήριο δεξιά της δεξιάς.

{https://x.com/emphietzoglou/status/1834220578292576472}

Με διάθεση να δοκιμάσει ξανά την επιρροή του εμφανίζεται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος, ο οποίος προσπάθησε να συνεργαστεί και με την Α. Λατινοπούλου και με τον Πρ. Εμφιετζόγλου, αλλά απέτυχε. Τώρα προσπαθεί να αποδομήσει την επικεφαλής της Φωνής Λογικής καταγγέλλοντας την ως διαπλεκόμενη με ολιγάρχη.

{https://www.tiktok.com/@greeksfirst/video/7413813092615720225?_r=1&_t=8pgvfUSluGO&link_tag=2}

Στο μεταξύ, η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου ακριβώς γι αυτό τον λόγο, υποστηρίζοντας ότι την συκοφαντεί γιατί τον ανησυχεί η άνοδος του κόμματός της.

Γεγονός είναι ότι πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν θέση στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος διαπιστώνοντας ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, υπάρχει εκλογικό «ψωμί». Η Metron Analysis (Mega) έδειξε το άθροισμα της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και της Φωνής της Λογικής να ξεπερνά το 20% και αυτό εύλογο είναι να επανασυστήνει το όραμα της «δεξιάς πολυκατοικίας», όπως κάποτε είχε περιγράψει ο Γ. Καρατζαφέρης τη συγκατοίκηση της όλης δεξιάς.

NETWORK