Ελλάδα

Στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου για 15 λεπτά η Μυρτώ της Πάρου – Τι καταγγέλλει η μητέρα της (βίντεο)

Στριμωγμένη σε γκαράζ πλοίου για 15 λεπτά η Μυρτώ της Πάρου – Τι καταγγέλλει η μητέρα της (βίντεο) Φωτογραφία: GLOMEX
Απάνθρωπες συνθήκες έζησε η Μυρτώ κατά την επιστροφή της από την Αστυπάλαια.

Έλλειψη ενσυναίσθησης αλλά και παθογένειες στα ελληνικά πλοία καταγράφει η μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, Μαίρη Κοτρώτσου, με αφορμή το ταξίδι επιστροφής τους από την Αστυπάλαια.

«Σήμερα γυρίσαμε το πρωί, τα ξημερώματα από Αστυπάλαια. Όταν είχαμε πάει και πάλι με το ίδιο καράβι είχε παρουσιαστεί και πάλι το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είχα δώσει σημασία γιατί δεν ταλιπωρηθήκαμε στην κάθοδο» περιέγραψε η μητέρα της Μυρτούς στο Μega. «Σήμερα όμως ενώ το αυτοκίνητο το έχω δηλώσει ότι είναι για ΑμεΑ, ενώ το είπα και στο Λιμεναρχείο αλλά και στον άνθρωπο στην επιβίβαση ότι χρειάζεται λίγο χώρο πίσω για να μπαινοβγεί το ΑμεΑ, σήμερα το στριμώξανε. Όχι μόνο το στριμώξανε, το έβαλαν κι άκρη – άκρη», δήλωσε η μητέρα της Μυρτούς.

»Μας κατέβασαν ένα τέταρτο νωρίτερα πριν καν ανοίξει την πόρτα. Με αποτέλεσμα η Μυρτώ να είναι 15 λεπτά μέσα στο καυσαέριο, ούσα σε άσχημη κατάσταση εκ των προτέρων, αφού νωρίτερα είχε χρειαστεί να βάλει οξυγόνο από παροχή.

«Όταν διαμαρτυρήθηκα μας πήγαν πιο πέρα, εκεί που κατεβαίνει όλος ο κόσμος. Με τα πολλά την πήγαν πάνω. Αφού άδειασε το καράβι, μπήκαμε κι εμείς να φύγουμε. Έχω κατέβει σε καταπέλτες, περιμένουμε να αδειάσει και το πατάρι. Ναι, εκνευρίστηκαν γιατί αυτή η κατάσταση για ΑμεΑ είναι απαράδεκτη, είπε η μητέρα της Μυρτούς.

Όμως το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί. Η μητέρα της συνεχίζοντας την αφήγησή της είπε πως «Είπα στον ύπαρχο ότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Ήταν αδιάφορος και μου κάνει ”εεε”. Του λέω τι εεε;. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν υποχρεώσεις του Blue Star, γιατί πρέπει να λέγεται ποιο καράβι είναι.

»Του ζήτησα το όνομα του για να κάνω καταγγελία και δεν μου έλεγε το όνομά του» όπως κατήγγελε η μητέρα της Μυρτούς. Στη συνέχει όπως είπε «Βγάζει και το κινητό του και πάει μπροστά για να με καταγράψει. Του λέω έχω κι εγώ κινητό και το κρατάω κι αρχίζει και φωνάζει ”Λιμεναρχείο, Λιμεναρχείο με καταγράφει.” Για κακή του τύχη ήταν από πίσω του το αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου και έχουν δει όλη την σκηνή. Έρχεται ο άνθρωπος του Λιμεναρχείου και του λέει ”γιατί με φωνάζεις; φταίει εκείνη ή εσύ, αντί να ζητήσεις συγνώμη”» είπε μεταξύ άλλων, η κ. Κοτρώτσου.