Ελλάδα

Λούνα Παρκ Χαλκιδική: Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά η οικογένεια του 19χρονου - «Μου πήραν το παιδί»

Λούνα Παρκ Χαλκιδική: Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά η οικογένεια του 19χρονου - «Μου πήραν το παιδί»
Στον Εισαγγελέα Εφετών ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη- Ζητά εξηγήσεις για τη ματαίωση του τεχνικού ελέγχου

Στον Εισαγγελέα Εφετών βρίσκεται ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,  με σκοπό να μάθει το σκεπτικό που απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή το αίτημά του να γίνει τεχνικός έλεγχος στα μηχανήματα από πιστοποιημένη εταιρεία από τον Εισαγγελέα Πολυγύρου.

Μαζί με τον πατέρα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης φίλοι και συγγενείς του 19χρονου, με τους νεαρούς ντυμένους στα μαύρα να κρατούν μια φωτογραφία του φίλου τους, που χάθηκε τόσο άδικα.

Ο Γιώργος Καμπαϊλής, ο πατέρας του Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο λούνα παρκ είχε ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη από δικούς του τεχνικούς συμβούλους, ωστόσο απορρίφθηκε από την εισαγγελία. Σύμφωνα με την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκιδικής η εταιρεία δεν είναι στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων και έτσι σταμάτησε η διαδικασία ελέγχου των μηχανημάτων.

Ο ίδιος ξέσπασε πριν λίγο φτάνοντας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η απόφαση του Εισαγγελέα να ματαιωθεί ο τεχνικός έλεγχος είναι σκάνδαλο και πως πρέπει να δοθεί εντολή να γίνει ο τεχνικός έλεγχος, ενώ σημείωσε πω βρίσκεται εδώ με τη φωτογραφία του παιδιού του και όχι με το ίδιο του το παιδί.

4364982 65272

«Το παιδί μου το φέρνω με φωτογραφία εδώ. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να το πάρει. Κανένας!»

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος που ψάχνουμε, δεν με ενδιαφέρει. Εάν δεν είναι σκάνδαλο αυτό που έγινε χθες, σε σχέση με το να έχει η δημοσιότητα τον Κασσελάκη και τον πρωθυπουργό, είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα του τόπου. Θα τον βρουν, θα τον φέρουν σήμερα τον κύριο αυτό, όποιος είναι ο Εφέτης να δώσει την εντολή να μπει η εταιρεία. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν. Το παιδί μου το φέρνω με φωτογραφία εδώ. Κανείς δεν είχε δικαίωμα να το πάρει. Κανένας!», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πατέρας του 19χρονου, Γιώργος Καϊμπαλής.