Ελλάδα

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία στην Αττική, σε ποιες περιοχές παραμένει - Η πρόγνωση Κολυδά

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία στην Αττική, σε ποιες περιοχές παραμένει - Η πρόγνωση Κολυδά Φωτογραφία: INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Η κακοκαιρία πέρασε και από την Αττική το μεσημέρι προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Το χρονοδιάγραμμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες παραθέτει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μετά το μεσημεριανό μπουρίνι που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έρχεται «ύφεση στην Αττική, με πολλές όμως καταιγίδες στη Πελοπόννησο και μεμονωμένους πυρήνες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κρήτη».Ο κ. Κολυδάς παραθέτει σε ανάρτησή του και σχετικές εικόνες και χάρτη από την κακοκαιρία.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1829870158351122691}

Ο Κώστας Λαγουβάρδος παραθέτει σε ανάρτησή του το ύψος της βροχής που έπεσε στην Αττική.

«Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 1640 της Σαββάτου στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια, με το μεγαλύτερο ύψος στα 20 χιλιοστά στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο). Οι βροχές συνεχίζονται στη Δυτική Αττική».

{https://www.facebook.com/lagouvardos.kostas/posts/pfbid0dbhT8bwpiVYnH1fnr4ZBkkHLqFCgGxVniZcXq214Wv3W3tgWJ7z9qtrPSTHGmbLCl}

Σημειώνεται ότι ήδη στην Αττική οι τοπικές μπόρες προκάλεσαν προβλήματα. Στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα και οι τρεις λωρίδες γίνονται μία, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα. Λίγο μετά τις 13:00 άρχισε να βρέχει με ένταση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια, όπως σε Νέα Σμύρνη, Φάληρο Πειραιά κ.α. Έντονη βροχή έπεσε, επίσης, στα δυτικά προάστια (Κερατσίνι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Νίκαια κ.λπ.), αλλά και στα νότια του Νομού Αττικής, όπως σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Στα βόρεια προάστια η κατάσταση ήταν καλύτερη. Άλλωστε, στο επικαροποιημένο δελτίο της (σήμερα το μεσημέρι) η ΕΜΥ ανέφερε ότι αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού Αττικής.

Βίντεο από την Πάρνηθα:

{https://www.facebook.com/george.ploubis/videos/909994097814858/}

Με δυσκολία η κυκλοφορία στους δρόμους

Λόγω της σύγκρουσης 5 οχημάτων, υπάρχει δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της οδού Ολυμπιονικών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά.

Συσσώρευση υδάτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει στη Λεωφορο Ποσειδώνος στο ύψος της Λεωφόρου Καλαμακίου στην περιοχή του Αλίμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Επίσης, λόγω συσσώρευσης υδάτων, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Δαβάκη από τη συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στην περιοχή της Καλλιθέας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Σμύρνη.

Πλημμυρικά φαινόμενα στη Λεωφόρο Αλίμου (φωτογραφία που αναδημοσίευσε το Forecast Weather Greece):

kakokairia3_16cc4.jpg

 Τα φαινόμενα μάλιστα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες, ενώ λίγο μετά τις 12:00 χτύπησε το 112 στην Πελοπόννησο καθώς όπως αναγράφεται σε αυτό, «από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής.

To έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

  • Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).



NETWORK