Ελλάδα

Νοσοκομείο Χανίων: Με ομαδική παραίτηση απειλούν οι ειδικευόμενοι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής

Νοσοκομείο Χανίων: Με ομαδική παραίτηση απειλούν οι ειδικευόμενοι γιατροί της ψυχιατρικής κλινικής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Αιτούνται άμεσο κλείσιμο των εφημεριών του Ψυχιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Χανίων έως ότου στελεχωθεί η κλινική.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων απειλούν με μαζικές παραιτήσεις αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα των εφημεριών.
Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους, που παραθέτουν τα Χανιώτικα Νέα, για μήνες τώρα λειτουργούν υπό συνθήκες ανθρώπινης και εργασιακής εξαθλίωσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «εδώ και μήνες λειτουργούμε σε συνθήκες τόσο εργασιακής όσο και ανθρώπινης εξαθλίωσης. Ο μόνος ειδικευμένος Ψυχίατρος που βρίσκεται καθημερινά στην Κλινική είναι ο Διευθυντής, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του, είναι μόνο δυο μήνες πριν τη σύνταξη του και δεν δύναται πλέον να σηκώσει τον ολοένα αυξανόμενο φόρτο εργασίας».

Συνεχίζουν ακόμα λέγοντας πως «Όλο αυτό το διάστημα δεν μας προστατεύει κανείς, βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να καλυφτούμε νομικά, πληρώνουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης και δικηγόρο. Φαίνεται το ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι μόνο επάγγελμα έχει ξεχαστεί προ πολλού. Δεν μπορούμε να εργαστούμε ως ειδικευόμενοι ψυχικής υγείας με τέτοιες πρωτόγονες συνθήκες, είναι επισφαλές για εμάς, αλλά πρωτίστως για τους ασθενείς μας.

»Ας θυμηθούμε ότι τη μάσκα στα αεροπλάνα τη φοράμε πρώτα στους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε και τους άλλους».

Στη συνέχεια επισημαίνουν πως «αρνούμαστε να συνεχίσουμε να θέτουμε τους εαυτούς μας σωματικά, ψυχικά και νομικά σε κίνδυνο. Διεκδικούμε άμεσα την επαγγελματική -και όχι μόνο- αξιοπρέπεια μας.

»Αιτούμαστε άμεσο κλείσιμο των εφημεριών του τμήματος έως ότου στελεχωθεί η κλινική από τουλάχιστον 3 ειδικευμένους ψυχιάτρους. Εάν δεν ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα, αιτούμαστε ομαδική παραίτηση, όλοι οι ειδικευόμενοι ιατροί της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων».

Οι ειδικευόμενοι στην επιστολή τους υπενθυμίζουν ότι την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 13:00 στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.