Διεθνή

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού μετά από σκάνδαλο με πρώην σύντροφό του

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού μετά από σκάνδαλο με πρώην σύντροφό του Φωτογραφία: EPA/ FABIO FRUSTACI
Σε συνέντευξή του ο Ιταλός πρώην υπουργός ζήτησε συγνώμη από τη γυναίκα του και την Μελόνι.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση πρόσληψης πρώην συντρόφου του για τη θέση της σύμβούλου του.

Ο 62χρονος Sangiuliano, πρώην δημοσιογράφος, βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα της Ιταλίας, όταν η Maria Rosaria Boccia, επιχειρηματίας στον τομέα της μόδας, είπε τον περασμένο μήνα ότι της είχε προτείνει να την προσλάβει «ως σύμβουλό του σε σημαντικά γεγονότα». Το υπουργείο αρχικά αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά ο ίδιος αργότερα εξήγησε πως είχε συμφωνήσει να την προσλάβει στη θέση της συμβούλου, αλλά αμισθί πριν αλλάξει τη γνώμη του λόγω sσύγκρουσης συμφερόντων.

Σε επιστολή του προς την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Sangiuliano ανέφερε πως «Θεωρώ πως είναι αναγκαίο για τους θεσμούς και για εμένα να υποβάλλων την παραίτησή του». Ωστόσο υπερασπίστηκε τον εαυτό του και αρνήθηκε ότι παραβίασε οποιονδήποτε νόμο.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Sangiuliano αναγνώρισε ότι είχε σχέση με την Boccia, απολογήθηκε στη σύζυγό του και στη Μελόνι και είπε ότι η πρωθυπουργός αρνήθηκε αρχικά όταν υπέβαλε την παραίτησή του.

Μετά την παραίτησή του νέος υπουργός αναλαμβάνει ο Alessandro Giuli, επικεφαλής του σύγχρονου μουσείου τέχνης Maxxi της Ρώμης.
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια της κυβέρνησης Μελόνι.