Ελλάδα

«Απόβαση» Τούρκων στο Βόρειο Αιγαίο

«Απόβαση» Τούρκων στο Βόρειο Αιγαίο Φωτογραφία: intime
Τα πρώτα στοιχεία από τις αφίξεις Τούρκων τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς μόνο στη Λέσβο οι επισκέπτες από την Τουρκία ξεπέρασαν τις 100.000.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία των αφίξεων Τούρκων τουριστών στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi.gr, τον Αύγουστο καταγράφηκαν 32.324 αφίξεις τούρκων επισκεπτών στο νησί της Λέσβου, αριθμός αυξημένος κατά 34,34% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Συνολικά, το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο ανήλθαν σε 101.577.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, επειδή οι τουριστικές ροές είναι αυξημένες και τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός τούρκων τουριστών στη Λέσβο το 2024 να είναι τελικά διπλάσιος από τον αντίστοιχο περσινό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αντίστοιχες αυξημένες τουριστικές ροές παρατηρούνται σε όλα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό και στη Σάμο και τη Χίο. Αν και είναι νωρίς για να γίνει αποτίμηση και των οικονομικών μεγεθών από την «τουρκική απόβαση» οι τοπικές κοινωνίες βίωσαν έντονα την παρουσία των τούρκων τουριστών, η οποία αποτυπώθηκε και με «μποτιλιαρίσματα» σε παραλίες, ουρές σε καταστήματα, αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στη γενικότερη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Πηγή: stonisi.gr

NETWORK