Ελλάδα

Ρέθυμνο: Έφοδος αστυνομικών σε χωριά - Έχουν λίστα με υπόπτους για τη δολοφονική επίθεση κατά του κτηνοτρόφου

Ρέθυμνο: Έφοδος αστυνομικών σε χωριά - Έχουν λίστα με υπόπτους για τη δολοφονική επίθεση κατά του κτηνοτρόφου
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η επιχείρηση έφερε αποτέλεσμα, ωστόσο η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Εκτεταμένες επιχειρήσεις από την ΕΛΑΣ διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών στο χωριό του 69χρονου κτηνοτρόφου που πυροβολήθηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα αλλά και σε γειτονικά χωριά, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν συγκεκριμένους ύποπτους στο στόχαστρο, όπως έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες τους και από τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων του 69χρονου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η επιχείρηση έφερε αποτέλεσμα, ωστόσο η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, αγώνα δίνουν οι γιατροί για να σώσουν την ζωή του 69χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση, πυροβολήθηκε και βασανίστηκε άγρια από αγνώστους, επί του παρόντος, δράστες, στο ποιμνιοστάσιο του που βρίσκεται στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε χθες βράδυ εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η κατάσταση του 69χρονου που φέρει τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη κρίνεται σοβαρή, ενώ στο ΠΑΓΝΗ μετά την άφιξη του, υπεβλήθη σε επέμβαση για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία. Ο 69χρονος κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει επίσης τραύμα στη στοματική κοιλότητα, καθώς ο δράστης ή οι δράστες που του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν πιθανότατα τραύματα με ψαλίδι στη γλώσσα.

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο κινδυνεύει να μην τα καταφέρει λόγω κυρίως της σφαίρας που δέχτηκε στη σπονδυλική του στήλη. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για τη ζωή του, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι δράστες έκοψαν με ψαλίδι κλαδέματος τη γλώσσα του θύματος, την οποία έραψαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.