Ελλάδα

Λιγνάδης: Δεύτερη αναβολή στη δίκη για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών- Τι είπε στο δικαστήριο

Λιγνάδης: Δεύτερη αναβολή στη δίκη για τρεις βιασμούς ανήλικων αγοριών- Τι είπε στο δικαστήριο
Για τις 21 Μαρτίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών.

 Το αίτημα αναβολής υπεβλήθη από τον τότε 16χρονο καταγγέλοντα για το βιασμό του από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το 2011.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Βλάχου, ο καταγγέλων έχει μόλις προσληφθεί σε εργασία στη Σουηδία και δε μπορεί να παραστεί στη δίκη για να καταθέσει.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, προσερχόμενος στο δικαστήριο δήλωσε αθώος και ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή της δίκης.

«Θέλω να δικαστώ για να αποδείξω την αθωότητα μου, κρίμα αν ζητηθεί αναβολή», είπε χαρακτηριστικά ο καταδικασθείς σε 12 χρόνια κάθειρξη για δυο βιασμούς 17 χρόνων και συμπλήρωσε:

«Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλεις να στείλεις κάποιον φυλακή επειδή δεν τον συμπαθείς, επειδή δε σου έχει φερθεί καλά, ή επειδή δε σου έκανε τα χατίρια και είναι βαθιά προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα βιασμών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που μετά την πρωτόδικη απόφαση του 2022 με αναστολή, είναι ελεύθερος.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών δυο από τους τέσσερις καταγγέλοντες για άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο νεαρός άνδρας που είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του για βιασμό το 2018, ουδέποτε (ούτε πρωτόδικα) παρουσιάστηκε για να στηρίξει την καταγγελία του.

Στο πλευρό του κατηγορουμένου βρέθηκαν ο αδερφός του Γιάννης Λιγνάδης και η επιστήθια φίλη του, Ελενη Κούρκουλα.