Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Atena» είναι μόνο η αρχή: Πότε κάνει «βουτιά» ο υδράργυρος

Η κακοκαιρία «Atena» είναι μόνο η αρχή: Πότε κάνει «βουτιά» ο υδράργυρος Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Μετά από ένα... ατελείωτο καλοκαίρι μπαίνουμε κι επίσημα σε ρυθμούς φθινοπωρινούς: Αλλάζει ο καιρός μετά την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου!

Με σφοδρές καταιγίδες, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρα η κακοκαιρία «Atena».

Έντονα φαινόμενα αναμένονται σήμερα μέχρι το απόγευμα στα δυτικά - και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου, γρήγορα η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικότερα, και από το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και κυρίως τη Μακεδονία.

Αργά το βράδυ ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι μέχρι μέτριας έντασης και πιο τοπικές.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-29 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και από το μεσημέρι προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.

Οι περιοχές με ισχυρές καταιγίδες

Έως σήμερα το μεσημέρι

  • Ιόνιο
  • Ήπειρος
  • Δυτική Στερεά Ελλάδα
  • Δυτική Πελοπόννησος (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία)

Σήμερα το μεσημέρι

  • Θεσσαλία-Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης)
  • Άστατος ο καιρός και στην Αττική μέχρι το βράδυ

Τέλος, από την Τρίτη το βράδυ έως και την Τετάρτη το απόγευμα η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.