Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, χάρτης

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αυτές οι περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, χάρτης
Ποιες περιοχές της χώρας θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Atena: Η πρόγνωση και ο χάρτης που παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Την προσοχή των πολιτών για την κακοκαιρία Atena εφιστά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Το πρωί της Τρίτης η κακοκαιρία «χτυπά» το βόρειο Ιόνιο - με την Ζάκυνθο ενδεικτικά να δέχεται τα ξημερώματα πάνω από 60 τόνους νερού ανά στρέμμα - ενώ γρήγορα θα περάσει προς τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Οι καταιγίδες τροφοδοτούνται από τη θάλασσα του Ιονίου και χτυπούν με ένταση την ηπειρωτική χώρα.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που παρουσίασε ο μετεωρολόγος, τις επόμενες ώρες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν η δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα - και συγκεκριμένα οι περιοχές βόρεια του Κορινθιακού. Mε μωβ χρώμα διακρίνονται οι περιοχές που θα δεχτούν άνω των 50-60 τόνων νερού/ στρέμμα, που σημαίνει πως εκεί υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

atena_87392.jpg

Πιο νότια ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η ζέστη θα περιοριστεί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η υπόλοιπη χώρα θα μείνει σε «δροσερές» θερμοκρασίες, με τις μέγιστες να κυμαίνονται από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα πάντα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα το βράδυ έως και το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης, η κακοκαιρία θα κινηθεί βορειοανατολικά. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν επομένως το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία.