Ελλάδα

Κακοκαιρία Atena: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 - «Επικίνδυνα φαινόμενα στην περιοχές σας»

Κακοκαιρία Atena: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 - «Επικίνδυνα φαινόμενα στην περιοχές σας» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Σε ποιες περιοχές εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα, λόγω της κακοκαιρίας Atena.

Απανωτά μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112, που προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε έξι περιοχές, εξαιτίας της κακοκαιρίας Atena.

To 112 ήχησε σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο. Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, έως τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Επίσης οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Ενεργοποίηση 112. Περιοχές ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

{https://x.com/112Greece/status/1833509020390367643}

Live η πορεία της κακοκαιρίας Atena

Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Atena θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

- Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

- Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

- Από το βράδυ της Τρίτης έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Meteo: Σημαντικό επεισόδιο βροχόπτωσης

Σήμερα αναμένεται σημαντικό επεισόδιο βροχόπτωσης- κατηγορίας 3- σύμφωνα με την πενταβάθμια κατηγοριοποίηση που εφαρμόζει η μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το Meteo, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έμφαση τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά:

- Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου, της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

- Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους σε τμήματα της Κ. και Α. Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρές.

- Οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και σε τμήματα του Αιγαίου είναι πιθανό να συνοδευόνται από χαλαζοπτώσεις (μικρού κατά βάση μεγέθους).

Το Meteo δημοσίευσε προγνωστικούς χάρτες που αποτυπώνουν τον εκτιμώμενο αθροιστικό υετό ανά τρίωρο, έως τις 06:00 της Τετάρτης.

vroxes-xartes_20130.png