Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι διανομείς της e-food και της Wolt- «Έχουμε έναν νεκρό συνάδελφο τον μήνα» (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι διανομείς της e-food και της Wolt- «Έχουμε έναν νεκρό συνάδελφο τον μήνα» (βίντεο) Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Οι διανομείς των e-food και wolt απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς αλλά και βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Μοτοπορία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν delivery της e-food και της Wolt στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι διανομείς ξεκίνησαν από την ΧΑΝΘ και κατευθύνθηκαν προς την Καμάρα όπου «ενώθηκαν» και με άλλους συναδέλφους διανομείς και πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών και να μπουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

efood-wolt_a152a.jpg

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της e-food, Αντώνης Καναβάρης είπε στο thesstoday ότι «Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα 10ήμερο έχουμε μαζική μοτοπορεία διανομέων από την e-food και την Wolt. Τα βασικά μας αιτήματα είναι ότι θέλουμε αυξήσεις και στους μισθωτούς συναδέλφους και στους freelancers. Εμείς κουβαλάμε τα 35 εκατομμύρια κέρδη που βγάζει κάθε χρόνο η e-food και αντί να μας κάνουν αυξήσεις μας κάνουν μειώσεις. Οι freelancers έχουν δεχθεί αυτόν τον χρόνο 5 συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές τους». Δεσμεύτηκε δε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απεργίες προκειμένου να δικαιωθούν.

{https://www.youtube.com/watch?v=DcIgYYbPDwk}

«Ζητάμε και από τους μισθωτούς εργαζόμενους να ενταχθούν από το κράτος στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς κάνουμε ένα επάγγελμα άκρως επικίνδυνο και έχουμε κατά μέσο όρο κάθε μήνα έναν νεκρό συνάδελφο μας. Επομένως, δεν ζητάμε κάτι ακραίο, τα αυτονόητα ζητάμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζόμενων e-food.

{https://www.youtube.com/watch?v=hmmRCxhHlFY}

Από την πλευρά του ο γραμματέας εργαζομένων της e-food Παναγιώτης Αρβανιτίδης πρόσθεσε πως διεκδιούν ελάχιστη τιμή παραγγελίας 2,8 ευρώ και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανά ώρα στα 10 ευρώ. Δεν γίνεται να τους μεταφέρουμε εκατομμύρια και να μας γυρνάν μειώσεις» επισημαίνει.

{https://www.youtube.com/watch?v=esku1Lheodc}

NETWORK