Πολιτική

Σε τεντωμένο σκοινί η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Σε τεντωμένο σκοινί η υποψηφιότητα Κασσελάκη
Σε τεντωμένο σκοινί μοιάζει να βαδίζει η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα συνεχίζεται και από τον ίδιο η αμφισβήτηση της απόφασης καθαίρεσης του από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διάθεση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας για «κόψιμο» της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ωστόσο πολλοί από αυτούς που διαφωνούν έως τώρα με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συμφωνούν στο ότι δεν είναι δυνατόν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για κουκουλοφόρους και πραξικοματίες και κυρίως να επιμένει να αμφισβητεί τις αποφάσεις των οργάνων.

Αναμένοντας, λοιπόν, τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη, η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποφάσεις, με διευρυμένη πλειοψηφία, για όσα θα εισηγηθεί προς της Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας, αλλά θα συζητήσει εκ νέου αύριο, Πέμπτη, το ζήτημα των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία.

Κλειδί η δέσμευση των υποψηφίων για το σεβασμό των αποφάσεων των οργάνων

Ενδεικτικό για το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τον πρώην πρόεδρο στην ΠΓ, είναι το γεγονός ότι απο αρκετούς καταγγέλθηκαν ως εμπρηστικές οι γνωστές αναφορές για κουκουλοφόρους και πραξικόπημα, ενώ ζητήθηκε να σταματήσει να υποδαυλίζεται περαιτέρω η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος με αμφίβολης νομιμοποίησης ψηφίσματα Νομαρχιακών Επιτροπών που καταγγέλλουν τις αποφάσεις της ΠΓ και της ΚΕ.

Επίσης, η πλευρά των 87 έθεσε το ζήτημα της δέσμευσης των υποψηφίων για το σεβασμό του καταστατικού και τις αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, κάτι που έγινε δεκτό από τους περισσότερους και φαίνεται να έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη για την καθαίρεση του.

Αναμένοντας τη ρητορική Κασσελάκη στο εξής

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως δεν είναι υπέρ ούτε της διαγραφής ούτε του διοικητικού αποκλεισμού, αλλά ξεκαθάρισε πως «πολιτικά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί η οιονεί διάσπαση που κάνει ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του».

Φαίνεται, δε, πως υπάρχουν αρκετά στελέχη και εκτός των 87 που επίσης τάσσονται κατά του αποκλεισμού, αλλά ταυτόχρονα εκτιμούν ότι μια συμμετοχή του πρώην προέδρου στη διαδικασία, αν συνεχίσει τη συγκρουσιακή διάθεση που έχει επιδείξει έως τώρα, όχι μόνο δεν θα επέτρεπε την ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά θα οδηγούσε σε περαιτέρω διαλυτικά φαινόμενα.

Επομένως, αρκετά από τα στελέχη της ΠΓ αναμένουν να δουν τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη και αναλόγως να πάρουν τις αποφάσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάσταση είναι ρευστή και δυναμική.