Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 2χρονο που παρασύρθηκε από ΙΧ - Δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί στους γονείς

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 2χρονο που παρασύρθηκε από ΙΧ - Δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί στους γονείς
Εξιτήριο για το δίχρονο παιδί μετά το σοβαρό τροχαίο στη Θέρμη - Παραμένουν στη ΜΕΘ οι γονείς του

Εξιτήριο πήρε το μεσημέρι του Σαββάτου (14/09) το δίχρονο παιδί που είχε τραυματιστεί μαζί με τους γονείς του σε τροχαίο με παράσυρση στην Θέρμη Θεσσαλονίκης από 46χρονο μεθυσμένο οδηγό.

Την ώρα που ο 46χρονος οδηγός κρίθηκε προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα στην Θεσσαλονίκη όπου απολογήθηκε σήμερα το πρωί, το μικρό αγόρι που νοσηλευόταν εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έλαβε εξιτήριο.

troxaio 123 9f314

Επέστρεψε στο σπίτι ο 2χρονος - Διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ οι γονείς του

Το 2χρονο αγοράκι βρίσκεται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του. Τα προηγούμενα 24ωρα νοσηλευόταν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του «Παπαγεωργίου». Οι γονείς του εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Όπως έγινε γνωστό το 2χρονο παιδί δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί με τους γονείς του ούτε ότι χάθηκε το 5 μηνών αγέννητο αδερφάκι του

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, η μητέρα του 2χρονου η οποία ήταν στον πέμπτο μήνα κύησης και νοσηλεύεται στο Παπαγεωργίου, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το χειρουργείο κρίθηκε απαραίτητο καθώς είχε διαπιστωθεί ότι ήταν νεκρό το έμβρυο που κυοφορούσε και αποφασίστηκε η επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου απο τη μήτρα.

Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμενη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όπως και ο 37χρονος σύζυγός της.

4377780 40325

Προφυλακιστέος ο 46χρονος οδηγός

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο 46χρονος οδηγός και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο κατηγορούμενος, που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.

Ο 46χρονος που απολογήθηκε σήμερα στην 3η τακτική ανακρίτρια ύστερα και από τον «χαμό» του εμβρύου που κυοφορούσε η 34χρονη γυναίκα, αντιμετωπίζει κακουργηματική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Μετά την απολογία του και όσα υποστήριξε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, μαζί με φαγητό, δε γνώριζε την επικινδυνότητα του δρόμου, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού και είχε τελειώσει από την εργασία του τα ξημερώματα. Σημειώνεται ότι από τις δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.