Ελλάδα

Καιρός: Η περιοχή που «άγγιξε» τους 9 βαθμούς Κελσίου σήμερα

Καιρός: Η περιοχή που «άγγιξε» τους 9 βαθμούς Κελσίου σήμερα
Σήμερα, Σάββατο, σε πολλές περιοχές καταγράφτηκε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αρχής γενομένης από αύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με τους μετεωρολόγους να τονίζουν ότι θα έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ενώ οι βροχές θα επικρατήσουν σε όλη την χώρα από την Δευτέρα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Μάλιστα τα σημερινά στοιχεία του Meteo επιβεβαιώνουν την στροφή του υδράργυρου προς τα κάτω καθώς όπως κατέγραψαν οι διάσπαρτοι σταθμοί του στην επικράτεια σε 5 περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες που θυμίζουν χειμώνα.

Ειδικότερα οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου «άγγιξαν» τους 9 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Σέλι και ήταν ίση με 9.1 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθούν:

το Πληκάτι Ιωαννίνων με 9.4,
η Βλάστη Κοζάνης με 10.8,
η Κλεισούρα Καστοριάς με 11.2,
το Κεράσοβο Ιωαννίνων με 11.4,
το Πάπιγκο με 12,
η Βωβούσα Ιωαννίνων με 12.2 και
το Τρίστενο Ιωαννίνων με 12.3.

WEB tm 1409 2ecb4

Αξιοσημείωτα είναι και η ένταση των ανέμων που καταγράφηκαν στην χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι έπνεαν σε μεγάλο μέρος της χώρας το Σάββατο 14/09. Η υψηλότερη ριπή ανέμου καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στη Μεγίστη Λαύρα και ήταν ίση με 100 km/h. Στον παρακάτω πίνακα παρουσίαζονται οι 8 υψηλότερες ριπές ανέμου που καταγράφηκαν έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/09.

WEB maxwind 1409 f2b37