Ελλάδα

Παπαδόπουλος για μικροσεισμούς στην Αττική: Πιθανότατα πρόκειται για περιορισμένη δράση στο ρήγμα της Φυλής

Παπαδόπουλος για μικροσεισμούς στην Αττική: Πιθανότατα πρόκειται για περιορισμένη δράση στο ρήγμα της Φυλής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
«Δεν διαβλέπω κίνδυνο μεγάλου σεισμού στο συγκεκριμένο ρήγμα εξαιτίας της τρέχουσας δραστηριοποίησης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στο φαινόμενο των μικροσεισμών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Αττική, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τονίζει ότι ενδεχομένως όλοι να προέρχονται από το ενεργό ρήγμα της Φυλής. Ωστόσο είναι καθησυχαστικός, τονίζοντας δεν διαβλέπει κίνδυνο μεγάλου σεισμού στο συγκεκριμένο ρήγμα λόγω της τρέχουσας δραστηριότητας.

«Mικροσεισμοί στην Αττική, στην περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας-Ασπρόπυργου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες. Μεγαλύτερο μέγεθος 2,6. Πιθανότατα πρόκειται για πολύ περιορισμένη δράση στο ενεργό ρήγμα της Φυλής. Κάθε ενεργό ρήγμα είναι ζωντανός οργανισμός και γι' αυτό κάνει μικρούς σεισμούς. Τους μεγάλους, π.χ. σεισμός Φυλής στις 7-9-1999, τους κάνει σε αραιά διαστήματα. Δεν διαβλέπω κίνδυνο μεγάλου σεισμού στο συγκεκριμένο ρήγμα εξαιτίας της τρέχουσας δραστηριοποίησης».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0Qy1wU5W4kg86aL5Chcr5ebiRfpHP4QHPQZDDcnCXq5uKCg2kcWAKGhe3Un9GpwYpl&id=100014233710134}