Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Motor Oil (Εικόνες και βίντεο)

Φωτιά τώρα στη Motor Oil (Εικόνες και βίντεο) Φωτογραφία: X
Στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε στη Motor Oil, στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, για την οποία ενεργοποιήθηκε το 112 και με μήνυμα καλούνται οι πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil. Από τη φωτιά τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος, ο οποίος υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού στα άκρα. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Κορίνθου. 

Το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν. «Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

112-motor-oil_0fc6f.jpg

Στις πρώτες εικόνες από το σημείο φαίνεται να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από την περιοχή όπου καίει η φωτιά, στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων. 

{https://x.com/epoxpyrosvestes/status/1836060305010385096}

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν και τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωληνώσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η φωτιά πιθανόν να προκλήθηκε από έκρηξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας shut down, στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται στη δεξαμενή.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, όπως και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=PHl71DQNzl4&t=4s}

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως και τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή κυκλοφορίας στον προαστιακό

Παράλληλα διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στον προαστιακό στο τμήμα μεταξύ Κινέτας - Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Καθυστερήσεις στα τρένα

Η φωτιά στη Motor Oil προκαλεί προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων, καθώς αναμένονται καθυστερήσεις και είναι πιθανές οι ακυρώσεις, σύμφωνα με την Hellenic Train.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στην Κόρινθο, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

{https://x.com/HellenicTrain/status/1836067910583787938}

Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στη Motor Oil

motor_oil6_9383d.jpgmotoroil_fotia5_1689b.jpg

fotia-motor-oil-200_b51ee.jpg

fotia-motor-oil_d291f.jpg

fotia-motoroil105_165f2.jpg

fotia-motoroil103_8aa7d.jpg

fotia-motoroil104_a51a0.jpg

fotia-motor-oil101_a9fef.jpg

Φωτογραφίες: dnews, EUROKINISSI, INTIME/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ