Ελλάδα

Φωτιά στη Motor Oil: Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, θα διαρκέσει ώρες (Νέες φωτογραφίες)

Φωτιά στη Motor Oil: Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής, θα διαρκέσει ώρες (Νέες φωτογραφίες) Φωτογραφία: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS
Απομονώθηκε το σημείο έναρξης της φωτιάς, 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, όπου καίει ακόμα η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα, εστάλη μήνυμα που καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, ενώ για λίγη ώρα προκλήθηκαν προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων.

Η «σοβαρής έκτασης» πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους, από «άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες», ανέφερε η Motor Oil σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil. Νωρίτερα είχαν κινητοποιηθεί και τρία ελικόπτερα.

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς έχει απομονωθεί, αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ από την Πυροσβεστική. Ο καπνός και η φλόγα έχει μειωθεί και προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς σε παρακείμενες δεξαμενές.

Όμως, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, μέχρι να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

motor-oil815_867a8.jpg

motor-oil802_b298b.jpg

motor-oil803_cc200.jpg

motor-oil-804_ca1d3.jpg

motor-oil805_e5aba.jpg

4 άτομα σε νοσοκομεία

Από την πυρκαγιά στη Motor Oil συνολικά τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όλοι τους με ελαφρά εγκαύματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου- ένας με ασθενοφόρο και δύο με ΙΧ- ενώ άλλο ένα άτομο διακομίστηκε στο Θριάσιο.

motor-oil806_efd45.jpg

motor-oil807_0a226.jpg

motor-oil809_a18a4.jpg

motor-oil810_6b997.jpg

Motor Oil: Σοβαρής έκτασης φωτιά

«Σοβαρής έκτασης» χαρακτηρίζει η Motor Oil τη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου, από «άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες», αναφέρει η εταιρεία.

«Η κατάσταση είναι σε ύφεση», επισημαίνει η Motor Oil και συμπληρώνει ότι τρεις εργαζόμενοι εταιρείας εργολάβων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά τραύματα στα άνω άκρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στον χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

motor-oil8012_a5620.jpg

motor-oil813_6a71e.jpg

motor-oil814_48bcd.jpg

motor-oil817_63711.jpg

motor-oil811_a3a80.jpg

«Απομακρυνθείτε από την περιοχή»

Λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil, ενεργοποιήθηκε το 112. Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες τους καλούσε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

{https://x.com/112Greece/status/1836064147995344939}

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

Η διακοπή κυκλοφορίας έχει τεθεί σε εφαρμογή από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων, έως και τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

motor-oil819_cfeaf.jpg

motor-oil821_82fc7.jpg

motor-oil820_6954c.jpg

motor-oil818_e8d23.jpg

Φωτογραφίες: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS