Ελλάδα

ΗΣΑΠ: Φωτιά σε γραμμές του ηλεκτρικού - Εκκενώθηκε συρμός (Βίντεο)

ΗΣΑΠ: Φωτιά σε γραμμές του ηλεκτρικού - Εκκενώθηκε συρμός (Βίντεο) Φωτογραφία: Χ
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Δείτε εικόνες - βίντεο.

Φωτιά ξέσπασε κάτω από βαγόνι του ηλεκτρικού ανάμεσα από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από τον συρμό και στο σημείο υπήρχαν έντονοι καπνοί, ωστόσο, καμία οδηγία και κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας δεν εφαρμόστηκε ώστε οι επιβάτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένες κινήσεις εκκένωσης του συρμού.

fotia_isap_f10e5.jpg

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 16:45 περίπου και στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Πλέον, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ η εκκένωση του συρμού και η απομάκρυνση των επιβατών έγινε ομαλά χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

hsap_kosmos2_f09b5.jpg

Ωστόσο, οι επιβάτες κατέβηκαν μόνοι τους και όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Μάλιστα οι ίδοι επιβάτες είπαν ότι τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης, ώστε να σταματήσει το τρένο και να βγουν άρον - άρον.

{https://twitter.com/DeKassas/status/1838951639664746901}

hsap_kosmos_54e44.jpg

{https://twitter.com/sandy_mantis/status/1838947960576520480}

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη φωτιά

Η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό της φωτιάς σε ράγες του ηλεκτρικού όπου παραδέχεται ότι οι επιβάτες ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν τον καπνό και ακινητοποίησαν τον συρμό.

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

»Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

»Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική».

Η ανάρτηση του Γιώργου Καραμέρου

{https://twitter.com/karameros/status/1838945041361805580}

Νέα βίντεο

{https://www.youtube.com/watch?v=x_HI-VGWTOU}

Νέα Αριστερά: Εκτός ελέγχου η διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου

«Το σιδηροδρομικό δίκτυο πλέον στη χώρα βρίσκεται εκτός ελέγχου σε κάθε επίπεδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας το περιστατικό με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε γραμμές του ΗΣΑΠ.

«Είχαμε πρώτα τα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και ακολούθησαν σειρά άλλων ατυχημάτων μέχρι το παρ’ ολίγο ατύχημα στον προαστιακό στους Αγίους Αναργύρους πριν από μόλις δέκα ημέρες. Ο εφιάλτης των τρένων όμως δεν σταμάτησε εκεί» συνεχίζει η Νέα Αριστερά.

«Σήμερα φάνηκε ότι ο έλεγχος έχει πλήρως χαθεί, καθώς πήρε φωτιά ακόμα και συρμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «εκατοντάδες επιβάτες κινδύνεψαν πλησίον του σταθμού της Νερατζιώτισσας και για να γλιτώσουν έφτασαν στο σημείο να πηδάνε από τα παράθυρα του τρένου».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει και την θέση Τζιτζικώστα ως Ευρωπαίος επίτροπος Μεταφορών. «Την ίδια ώρα η επιλογή Μητσοτάκη, ο κ. Τζιτζικώστας, αναλαμβάνει επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκαλώντας ερωτήματα και αγανάκτηση. Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι στην κυβέρνηση, αλλά μας δουλεύουν κι από πάνω κανονικά.Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκληθεί η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την ακρόαση του κ. Τζιτζικώστα όπως ζήτησαν τη Δευτέρα με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου και η Πέτη Πέρκα από τη Νέα Αριστερά. Η κυβέρνηση μπορεί να παίζει με τις ζωές των πολιτών, όμως η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια και να μην καλεί τον επόμενο αρμόδιο Επίτροπο προκειμένου να εξετάσει την καταλληλόλητα και τις προθέσεις του» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.